dissabte, 6 de març de 2010

Flam pastisser



Avui hem fet la XVII calçotada de la colla al Vilar. El primer any erem uns 20 i de nens només hi havia l'Arnau que tenia un mes acabat de fer, després de disset anys ja en som 59 amb nens i nenes de totes les edats. Aviat no hi cabrem a la foto de família!!



Han valgut la pena els sopars de la comissió organitzadora (Jordi, Jordi i Oriol) ja que tot ha anat molt bé, fins i tot el sol ha lluït durant tot el dia! Aquest any s'han fet 700 calçots!!!



Després dels calçots i de la carn a la brasa toquen els postres. Som uns quants que portem pastissos o galetes o fruita o.... Avui jo he fet aquest flam pastisser del blog de la Gemma La cuina de casa i un pastís de poma que penjaré un altre dia.



Aquesta vegada he decidit fer la pasta brisa amb la thermomix, si no teniu ganes de complicar-vos la vida la podeu comprar feta a qualsevol supermercat.

Ingredients pasta brisa (amb aquestes mides m'han sortit dos pastissos):
  • 300 gr farina
  • 125 gr mantega
  • 70 ml d'aigua
  • 1 culleradeta de sal

Ingredients pastís:
  • una base de pasta brisa
  • 800 ml de llet
  • 200 ml nata líquida
  • 180 gr de sucre
  • 100 gr de maizena
  • 2 ous sencers i 1 rovell
  • 1 branca de canyella
  • 10 ml d'essència de vainilla
  • ametlles filatejades

Preparació pasta brisa amb thermomix:
  1. Afegir tots els ingredients a la thermomix en l'ordre que estan apuntats.

  2. Posar 15 segons a velocitat 6.
  3. Fer una bola amb la massa, embolicar amb film i deixar reposar a la nevera 15 minuts.

Preparació pastís:
  1. Extendre la massa brisa amb l'ajuda d'un curró i posar-la en un motlle.
  2. Coure-la al forn durant 10 minuts (a 180º) tapada amb paper d'alumini o cigrons per evitar que s'infli.
  3. En un cassó escalfar la llet (reservar-ne una mica per disoldre la maizena), la nata, el sucre i la canyella.
  4. A part barrejar la maizena amb una mica de la llet, els ous i la vainilla.
  5. Quan la llet bulli abocar-la sobre de la mescla dels ous, barrejar i colar-ho al cassó.
  6. Posar-ho al foc i remenar fins que s'espesseixi.
  7. Abocar la crema sobre dins del motlle i cobrir amb les ametlles laminades.
  8. Coure al forn durant 45 minuts i deixar refredar dins del forn.

13 comentaris:

Glòria ha dit...

Que bons que són els calçots, ara que fer-ne 700 ... !!!!, quina feinada !!!!. I quants litres de salsa???. La recompensa a la feina segur que han estat les postres, eh?.

Cristina ha dit...

Glòria,
la veritat és que dóna feina, però entre tots ens ho passem molt bé. El més greu és que a mi no m'agraden els calçots.

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Que be que us hagi fet bon dia,a mi m'agraden molt els calçots, sobre tot la salsa i aquest pastis teu haurà tingut molt d'éxit.
Petons

Gemma ha dit...

59?????? Com ho feu???? Segur que heu de començar a coure calçots a les 8 del matí...
És d'aqulles trobades que esperes amb ganes, oi? Genials per passar un dia entre amics gaudint de l'aire lliure i fent-la petar...
Amb tanta colla, no m'estranya que fessin falta tants pastissos, je je je... Aquest flam pastisser quedar boníssim!

Cristina ha dit...

La cocinera de Betulo, sort que ha fet un dia esplèndit, ja que posar 59 persones dins d'una casa particular és pràcticament impossible. Tot ha estat un èxit.

Gemma, no creguis, hem començat a fer els calçots a les 12, però ja en tenim molta pràctica. Aquest pastís boníssim com tots els que faig del teu blog.

ANNAFS ha dit...

Nosaltres la fem la setmana vinent la calçotada! I aquest flam pastisser t' ha quedat molt bé, ja el vaig veure al blog de la Gemma, i vaig pensar que el faria algun dia.

La cuina vermella ha dit...

Quina súper família més guapa que sou! i que bé que us ho passeu! Ens encanten aquestes mega trobades, i a més si son per menjar calçots, encara més. Un petó i fantàstic pastís. Petons.

fem un mos ha dit...

Les súper calçotades com aquestes son fabuloses, i la feina com que es fa amb ganes ni es nota, ja que to passes molt i molt be. El pastis boníssim.
Petonets

Dolça ha dit...

Quina feinada!!! però es fa bé quan un s'ho passa bé!
Perquè serà que tots els blocaires estem penjant les postres de les calçotades... és que sempre ens toca a nosaltres, jejej!!!
PTNTS
Dolça

Mercè ha dit...

Cris, mare de déu!! 700 calçots?? Quant vau trigar per coure'ls?
El flam pastisser és boníssim!! I et va quedar perfecte!
Petons!

El cullerot Festuc ha dit...

59???!!!! Mare meva...quina feinada per coure tots els calçots...pero segurque la trobada va esta genial!!!!
Aquest flam sempre és un èxit, oi?
Petunets,
Eva.

Cristina ha dit...

Anna,
aquest pastís va bé per portar i a més no cal nevera. Que us vagi bé la calçotada.

La cuina vermella,
realment som molts i encara faltava algú. Aquest diumenge en tenim una altra de familiar.

Fem un mos,
tens tota la raó, al fer la feina entre tots t'ho passes molt bé i no es fa pesat. Per mi molt millor que anar a un restaurant.

Dolça,
una calçotada amb un bon pastís és molt millor, jejeje!!

Mercè,
vam anar ràpid, de 12 a 14:30 ja els teníem tots cuits. L'experiència és tot un grau.

Eva,
la veritat és que jo no vaig fer els calçots, prou feina tenia amb la meva filla per que no es posés al foc. Aprofita ara!! Pastís molt bo

la cuina de l'estany ha dit...

Feu molt de goig, tots plegats!! i aquest flam pastisser quina pinta, ummm crec que a casa els i agradaria, tindré de provar-lo.