dilluns, 10 de maig de 2010

Pastís cremós de xocolata blanca i formatge


Avui hem celebrat l'aniversari d'en Jordi i com que comença a fer calor he volgut fer un pastís refrescant. Buscant per la xarxa he trobat el blog Las comiditas de Cris d'on he tret aquesta recepta que combina el formatge (al Jordi li agrada molt) i la xocolata blanca (que jo en sóc bona amant).

És un pastís fàcil de fer però cal tenir en conte que ha d'estar a la nevera durant un dia.



De moment els 43 anys no l'hi senten molt bé, ja que els ha començat amb febre. A veure si amb aquest pastís es recuperi ben aviat. Felicitats Jordi!!!!

Ingredients:

Per a la base:

  • 250 gr de galetes digestive
  • 100 gr de mantega
  • un rajolí de llet

Per a la capa intermitja:

  • 200 gr de xocolata blanca
  • 300 gr de nata líquida
  • 300 gr de llet
  • 300 gr de formatge Philadelphia
  • 3 cullerades de sucre
  • 2 sobres de cuallada Royal

Per a la cobertura:

  • mig pot de melmelada de maduixa
  • un sobre de gelatina neutra

Preparació:

  1. Triturar les galetes i barrejar amb la mantega i un rajolí de llet.
  2. Treballar tota la barreja i forrar el fons d'un motlle desmotllable amb la mescla.
  3. Posar a la nevera perque s'endureixi.
  4. Per a fer la capa intermitja posar a escalfar la nata i la llet.
  5. Quan estigui calent afegir la xocolata trossejada i remenar fins que es fongui.
  6. A continuació afegir-hi el formatge i els sobres de cuallada i remenar fins aconseguir una crema fina i sense grumolls.
  7. Apartar-ho del foc i afegir-hi el sucre remenant fins que quedi dissolt.
  8. Posar a sobre de la base de galetes, deixar refredar una mica i posar-ho a la nevera fins que cualli (unes 2 hores).
  9. Per fer la cobertura escalfar la melmelada al microones o al bany maria. Si la melmelada té trossos abans d'escalfar-la tritureu-la.
  10. Disoldre el sobre de gelatina en 100 gr d'aigua freda.
  11. Afegir-hi la melmelada calenta i remenar amb unes barilles elèctriques.
  12. Posar la cobertura sobre del pastís i tornar a posar a la nevera fins al dia següent.

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Quina bona pinta fa el pastis! Moltes felicitats Jordi! Paco, ascen i adria

La cuina vermella ha dit...

Ei, moltes felicitats en Jordi, i moltes felicitats a la cuinera que ha fet un pastís genial, i preciós ( a més és vermell) quina delícia!!! petons.

Gemma ha dit...

Segur que després de tastar aquest pastís a en Jordi li passarà la febre de cop, je je je...
La xocolata blanca i el formatge cremós lliguen molt bé, oi?

mercè ha dit...

FELICITATS "TOCAIO"!,JO ELS FARÉ A L'OCTUBRE!...espero sense febre...El pastís és preciós, tot i que no sóc amant de la xocolata blanca, ja em donaràs una alternativa, que les teves receptes saps que les copio sovint...A reveure cristina!

El cullerot Festuc ha dit...

Moltes felicitats al Jordi i a tu per aquest fantàstic pastís!!!!
Petunets,
Eva.

guspires que viatgen amb el vent (Gemma) ha dit...

Moltes felicitats Jordi i a la fantàstica cuinera. Quina perfecció! T'ha quedat super bé. Petonets a tots!

Xavier ha dit...

Quin pastís més abellidor. Veig que hi has posat aqueixes llepolies damunt! Hi fa una bona planta aquesta tortada!

Me la pose en "pròximes receptes"! Per a l'estiiiiiu!

Visc a la Cuina ha dit...

Que maco que t'ha quedat! I que bona la combinació del formatge amb la xocolata blanca! Vols dir que amb un tros d'aquesta delícia no s'ha recuperat de cop el malalt? A mi em passaria la febre JA!

Glòria ha dit...

Felicitats, Jordi, encara que sigui amb una mica de retard!. Tot i la febre, espero que poguessis assaborir aquest pastís tan bonic!.

Mercè ha dit...

Per molts anys per en Jordi!! I espero que aquest pastís preciós ajudés a fer marxar la febre. ;)
Petons!

Cristina ha dit...

Paco, Ascen i Adrià,
moltes gràcies de part d'en Jordi!

La cuina vermella,
sí, un pastís vermell, tot i que ha fet una mica de bromera i no ha quedat tan vermell com jo volia. Gràcies!!

Gemma,
doncs tens raó, aquest pastís és miraculós se'n va anar a dormir amb febre i es va despertar sense!!!

Mercè,
gràcies de part del tocaio!! Aquest pastís té la pecularietat que cura la febre i això que no hi vaig posar cap ibuprofè jejeje..

Eva,
moltíssimes gràcies!!!

Gemma,
moltes gràcies, prova'l de fer ja veuràs que fàcil que és!

Xavier,
al nens els hi encanten les gominoles i per decorar fan el pes. Ha quedat un pastís molt refrescant!!

Visc a la cuina,
doncs al Jordi la combinació l'ha curat, a veure si he descobert un nou medicament anti febre!!!

Glòria,
moltes gràcies, aquest pastís ha resultat ser el remei per fer baixar la febre!!

Mercè,
gràcies a tu!!