dilluns, 11 de gener de 2010

Oli picant


Aquest any els Reis de casa nostra han portat oli picant per tothom.

Aquest estiu quan estàvem a Gaüses en Joan Vives ens va explicar com feia aquest oli i ens en va portar un pot. Des d'aquell moment que vaig pensar que ja tenia el detallet que cada any els Reis d'Orient porten a casa a tots els padrins i padrines dels meus fills i com a complement dels regals als avis.

La meva idea era posar-ho en unes ampolles de vidre, però no en vaig trobar cap que m'agradés i al final vaig decidir-me per aquests pots. Les etiquetes amb els noms els vaig fer amb una galeta de mantega amb forma d'estrella de reis i el nom amb glaça de colors.



Ingredients:
  • oli d'oliva de 0,4º
  • caienes
  • alls
  • pebre de colors en gra
  • claus d'olor

Preparació:
  1. A cada pot o ampolla posar-hi un o dos grans d'all pelats unes quantes caienes, una mica de pebre en gra i uns quants claus d'olor. La quantitat de cada cosa depèn de si ho voleu més picant o menys.
  2. Omplir el pot o l'ampolla amb l'oli.
  3. Deixar reposar durant uns 3 mesos. Si voleu accelerar el procés es pot escalfar l'oli amb tots els ingredients sense que arribi a bullir.

4 comentaris:

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Hola Cristina, aquest oli surt molt bó, per amanides, pizzes. Tinc un de molt semblant i ja s' està acabant.
Petons.

Gemma ha dit...

Un arjolí d'aquest oli picant i t'anima qualsevol plat, eh? Segur que et fa passar el fred de cop ;)

Glòria ha dit...

Avui una recepta potent 100%!!!!

ANNAFS ha dit...

Molt bon detall, aquest oli segur que és molt bo. Ja provaré de fer-ne.