El dia 3 de gener el restaurant "elBrugui" va tornar a obrir les portes per rebre als meus sogres i al meu cunyat Marc. El menú va consistir en uns canelons d'espinacs, supremes de salmó amb tatin de pera i cruixent de pernil i crema de vainilla amb sorpresa.
Els canelons d'espinacs els feia sovint la meva mare. Si no recordo malament els va començar a fer a rel d'una pancreatitis que va tenir el meu pare i que no podia menjar greixos, per sortir de l'avorriment de les verduretes bullides de cada dia quan hi havia alguna celebració feia aquests canelons i va substituir la salsa beixamel per salsa de tomàquet feta amb molt poc oli.
Els canelons d'espinacs els feia sovint la meva mare. Si no recordo malament els va començar a fer a rel d'una pancreatitis que va tenir el meu pare i que no podia menjar greixos, per sortir de l'avorriment de les verduretes bullides de cada dia quan hi havia alguna celebració feia aquests canelons i va substituir la salsa beixamel per salsa de tomàquet feta amb molt poc oli.
Aquest plat és un dels preferits del meu fill Marcel.
Amb aquestes mides em van sortir 60 canelons, 30 els vaig fer servir pel dinar i la resta els tinc al congelador per algun dia que no tingui ganes de cuinar.
Ingredients:
- 800 gr d'espinacs (jo els vaig comprar congelats)
- 3/4l de llet
- 150 gr de farina
- 75 gr de mantega
- 1 ceba
- salsa de tomàquet
- formatge ratllat
- 60 plaques de canelons
- sal
- pebre
Preparació:
- Coure els espinacs bullint-los o al microones.
- Escorre'ls i deixar que treguin tota l'aigua.
- Pelar, triturar la ceba i coure-la amb una mica d'oli.
- Triturar els espinacs amb una mica de llet i de sal.
- Quan la ceba estigui dauradeta afegir-la mantega i la farina i coure-ho durant un minut sense deixar de remenar.
- Afegir els espinacs triturats i la llet sense deixar de remenar. Us recomano que la llet no la poseu tota de cop, a mida que s'espesseixi la podeu anar afegint fins aconseguir la textura desitjada.
- Deixar refredar.
- Coure les plaques de canelons tal i com indiqui en el paquet. Per evitar que se'ns trenquin coure-les uns parell de minuts menys del que diguin les instruccions, ja s'acabaran de coure al forn.
- Farcir els canelons amb la beixamel d'espinacs. Jo us recomano que ho feu amb una mànega pastissera d'un sol ús tal i com es pot veure a la foto, anireu més ràpid i us sortiran tots de la mateixa mida.
- A una safata per anar al forn posar una petita capa de salsa de tomàquet, els canelons, la resta de tomàquet i el formatge ratllat.
- Gratinar i servir
4 comentaris:
No has parat, eh??? :)
Els canelons d'espinacs els trobo deliciosos!!
Ja tinc ganes de veure la resta...
Petunets,
Eva.
Caram, quin menú més bo que els vas fer!
Els canelons d'espinacs m'encanten, més que els de carn. I amb la salsa de tomàquet han de quedar molt més lleugers que amb la beixamel...
Una bona opoció aquests canalons d'espinacs. Esperem la resta del menú!.
Mare, els teus canelons, són els més bons que he provat mai.
Però això de que només els facis per alguns dinars familiars, no m'agrada massa. Espero que els facis més sovint.
Marcel !
Publica un comentari a l'entrada