L'aniversari de l'Arnau sempre em fa reflexionar; ell em va donar el títol de mare, que porto amb il·lusió des de fa més de mitja vida. D'aquell dia, tan llunyà i tan proper alhora, podria explicar el que vaig fer minut a minut. Aquell nen tan esperat va néixer un dia que ningú l'esperava i va provocar un enrenou a tota la família. De tant petit que n'era, no el vaig poder conèixer fins l'endemà al matí, quan la ginecòloga, molt indignada, el va anar a buscar a la sala de nadons i me'l va posar als braços.
Per molts anys Arnau!!
L'Arnau, pel seu sant, em va demanar un pastís de festucs i jo, que sóc molt obedient, vaig voler complir amb el seu desig. El resultat va ser un fracàs total, i el pastís va acabar a les escombraries. Vaig improvisar-ne un altre amb el que tenia per casa.
El seu aniversari em donava una segona oportunitat, i vaig buscar una altra recepta, amb tanta mala sort que, al moment de començar, me n'adono que el pastís de festucs no diu quan ni on s'han de posar els festucs, així que he tirat pel dret i els he afegit a la barreja de formatges.
Com ja va sent habitual, el pastís ha rebut moltes queixes: que si només té gust de llimona, que no passarà a la història com el millor pastís, el millor del pastís la base de galeta...... Uns desagraïts.
Ingredients:
- 100 gr de xocolata blanca
- 200 gr de galetes tipus digestive
- 500 gr de mascarpone
- 200 gr de iogurt natural sense sucre
- 3 ous
- 100 gr de sucre de llustre
- ratlladura d'una llimona
- el suc de mitja llimona
- 1/2 culleradeta d'essència de vainilla
- 50 gr de festucs i 50 més per decorar
Preparació:
- Cobrir la base d'un motlle desmuntable de 20 cm amb paper de forn i untar amb mantega (base i laterals)
- Fondre la xocolata al microones.
- Barrejar les galetes triturades amb la xocolata i un pessic de sal. Amb la barreja cobrir la base del motlle i els laterals i reservar a la nevera un mínim de 20 minuts.
- En un bol batre el mascarpone, el iogurt, els ous, el sucre, la ratlladura de llimona, el suc de llimona i l'essència de vainilla fins que quedi ben integrat.
- Afegir-hi els 50 gr de festucs picats a trossos grans (suposo que la recepta original havia de dir això).
- Abocar la mescla al motlle i coure a 140 º durant 45 minuts o fins que només quedi per quallar el centre. En el meu cas al cap de 45 minuts estava totalment cru, vaig augmentar una mica la temperatura i coure-ho 30 minuts més.
- Apagar el forn i deixar que es refredi totalment a dins amb la porta entreoberta.
- Decorar amb la resta de festucs i sucre de llustre.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada