dimarts, 8 de març de 2022

Pastís de xocolata blanca i nabius

 


Avui és el dia violeta, i jo ho he intentat amb aquest pastís tot i que no m'ha acabat de sortir del tot, però la intenció era bona.
És molt trist que al segle 21 encara haguem de lluitar cada dia per la igualtat d'oportunitats, per demostrar que podem fer el mateix que els homes, que som valentes, intel·ligents i que podem fer el que ens proposem tot i tenir-ho molt més complicat. Sóc feliç de ser dona i no hi renunciaria mai.
Espero que la meva filla ho tingui tot més fàcil i que els meus fills siguin homes que respectin i estimin a les dones.
Fins aquí el meu to reivindicatiu jejejeje!!!

El pastís és de Nestlé postres, veureu que el color no té res a veure amb el meu però està boníssim. La meva tossuderia m'ha fet repetir el pastís dues vegades i segur que ho tornaré a fer fins aconseguir un violeta ben reivindicatiu, per alguna cosa sóc dona.



Ingredients per un motlle de 20 cm:
  • 200 gr de galetes maria
  • 80 gr de mantega
  • 200 gr de nabius
  • 30 gr de sucre
  • 15 ml de suc de llimona
  • 500 ml de nata líquida
  • 250 gr de formatge d'untar (tipus Philadelphia)
  • 180 gr de xocolata blanca
  • 8 fulles de gelatina
Preparació:
  1. Fondre la mantega al microones.
  2. Triturar les galetes.
  3. Barrejar les galetes amb la mantega.
  4. Folrar un motlle desmuntable de 20 cm amb paper de forn.
  5. Cobrir tota la base amb la pasta de galetes resionant amb una forquilla.
  6. Reservar a la nevera.
  7. Posar a hidratar la gelatina amb aigua freda, 6 en un bol i 2 en un altre.
  8. En un cassó preparar el coulís de nabius: posar els nabius, el sucre i el suc de llimona. Deixar bullir 5 minuts. Retirar del foc i dissoldre-hi les 2 fulles de gelatina ben escorregudes i reservar.
  9. En un altre cassó posar-hi la nata, el formatge i la xocolata trossejada. Escalfar, tot remenant, i just abans de bullir retirar del foc i dissoldre-hi la gelatina restant i reservar.
  10. Deixar temperar una mica la crema de xocolata i el coulís.
  11. Abocar al motlle la crema de xocolata.
  12. Repartir el coulís de nabius per sobre i amb la punta d'un ganivet fer el marmolat.
  13. Posar a la nevera un mínim de 5 hores.