dilluns, 21 de març del 2022

Pastís de xocolata i nata

 


Amb aquest pastís ahir vam celebrar els 26 anys del Marcel. Tot i que l'aniversari va ser divendres, l'agenda tan atapeïda que tenim tots els CriJoArMaEl ha fet que ho celebréssim 2 dies més tard.
Com ja deia a l'instagram el Marcel sempre és alegria. Quan ell va néixer l'Arnau acabava de fer 2 anys i jo anava de cul entre un i l'altre, sort en vaig tenir del Marcel que s'adaptava a tot, el deixava al llitet o a la ganduleta, m'acostava i me'l mirava i ja estava content. 


Per molts anys!!!!

Pel que fa al pastís he triomfat, ha agradat molt a tothom i com ja he comentat moltes vegades això és notícia a casa dels CriJoArMaEl. Té una base de galetes, una segona capa de crema de xocolata i una bona capa de nata. La recepta és de Nestlé Postres.



Ingredients:
  • 60 gr de sucre
  • 30 gr de sucre glaç
  • 340 gr de xocolata negre per fondre
  • 150 gr de galetes tipus digestive
  • 85 gr de mantega
  • 500 ml de llet
  • 300 ml de nata per muntar
  • 6 fulles de gelatina
Preparació:
  1. Folrar un motlle de 20 cm amb paper de forn.
  2. Triturar les galetes i barrejar amb la mantega fosa.
  3. Repartir la mescla per la base del motlle prement amb una forquilla i reservar a la nevera.
  4. Posar a hidratar la gelatina amb aigua freda.
  5. Posar a escalfar la llet amb el sucre i la xocolata trossejada. Anar remenant fins que la xocolata s'hagi fos.
  6. Retirar del foc i afegir la gelatina escorreguda. Remoure fins que s'hagi integrat.
  7. Abocar sobre de la base de galetes i deixar a la nevera entre 4 i 5 hores.
  8. Semi muntar la nata, afegir-hi el sucre glaç i acabar de batre fins que s'hagi muntat.
  9. Cobrir el pastís amb la nata i decorar.