diumenge, 30 d’agost del 2020

Albergínies a la parmesana

 


Per celebrar santa Mònica hem anat a Palafrugell a menjar pizzes del Marc, els meus fills porten tot l'estiu esperant aquest dia per posar-se les botes menjant pizzes excel·lents cuites en el forn que s'ha fet ell mateix. 


D'allà n'hem sortit amb la panxa ben plena i una bona caixa amb tomàquets, albergínies, patates, mongetes i pebrots del seu hort que ens ha fet molta il·lusió.


Amb els tomàquets i les albergínies he fet aquest plat que ha quedat boníssim i ho dic jo que no sóc amant d'aquesta hortalissa. 

Ingredients:

  • 2 albergínies
  • salsa de tomàquet casolana (jo la vaig fer sense triturar els tomàquets i amb una mica d'all)
  • mozzarella en talls o ratllada
  • parmesà ratllat
  • alfàbrega fresca
  • oli i sal
Preparació:
  1. Tallar les albergínies longitudinalment a làmines de mig centímetre i posar-les en un colador amb una mica de sal perquè deixin anar l'aigua i no quedin amargants. Deixeu-les així ben bé mitja hora.
  2. Assecar les albergínies amb paper de cuina i coure-les com més us agradi: fregides, al forn o al vapor. Jo les vaig fregir i deixar assecar l'oli amb paper absorbent.
  3. A continuació en una safata que pugui anar al forn anar fent capes: albergínies, mozzarella, salsa de tomàquet i parmesà.
  4. Acabar amb una bona capa de parmesà i les fulles d'alfàbrega i posar a gratinar al forn.