dissabte, 17 d’agost del 2019

Gotet de iogurt grec amb gelea de maduixa i crumble de xocolata


Com cada any el 14 d'agost és la festa major de Gaüses i anem al fricandó matiner a casa del Wences i la Cuncep, com sempre un plaer compartir aquest sopar amb tota la colla. 
A mi em toca portar les postres i cada any és un repte, preparar-ne per 48 persones no és fàcil i menys amb la infraestructura que tinc a Gaüses, però amb una mica d'organització i amb la versió gotets me n'acabo sortint.
La recepta d'enguany l'he tret del blog Cuina per a llaminers  multiplicant les quantitats per 6, menys el crumble de xocolata que me n'ha sobrat moltíssim. 
L'he fet d'un dia per l'altre i a l'últim moment he afegit el crumble de xocolata.

Ingredients:
  • 4 iogurts grecs ensucrats
  • 350 gr de maduixes
  • 75 gr de sucre
  • 1 fulla de gelatina
Per al crumble de xocolata:
  • 57 gr de mantega a temperatura ambient
  • 50 gr de sucre
  • 87 gr de farina
  • 25 gr de cacau en pols
  • un pessic de sal
Preparació de la gelea:
  1. Netejar les maduixes i tallar-les a trossos.
  2. Afegir-hi el sucre i deixar macerar a temperatura ambient durant una hora.
  3. Triturar les maduixes amb el pimer o la thermomix.
  4. Posar a hidratar la gelatina amb aigua freda.
  5. Escórrer la gelatina i posar-la 5 segons al microones i barrejar-la amb les maduixes.
  6. Omplir la base dels gots amb la gelea i deixar refredar a la nevera un mínim de 15 minuts. Jo ho ho fet d'un dia per l'altre.

Preparació del crumble de xocolata:

  1. Barrejar tots els ingredients i batre amb unes barnilles elèctriques fins aconseguir que quedin engrunes.
  2. Reservar al congelador fins a l'hora de servir.
Preparació dels gots:
  1. Afegir el iogurt grec a la base de maduixa.
  2. Repartir el crumble per sobre del iogurt.