diumenge, 10 de gener del 2016

Confit d'ànec amb patates i compota de poma


Al setembre l'Oriol i la Mònica ens van portar una llauna de confit d'ànec, en aquell moment vaig dir que l'obriríem el dia que tinguéssim un nou president. Pacientment la llauna ha esperat les eleccions, les no investidures, els preacords, els desacords, les assemblees... i quan ja semblava que fins a la primavera es quedava a la cuina arriba a corre-cuita l'acord. Així que avui hem menjat el confit d'ànec a la salut del Sr Puigdemont!!!!!

La recepta és una versió tunejada de la que he trobat al blog  La taula d'en Bernat, la combinació de l'ànec amb la compota de poma l'hem trobat molt encertada.

Ingredients:

  • 4 cuixes d'ànec confitat
  • 4 patates
  • 3 pomes
  • 2 cullerades de sucre
  • 1 rajolí de suc de llimona
  • 1 rajolí de moscatell
  • sal
  • pebre


Preparació:

  1. Treure les cuixes de la llauna i deixar que vagi perdent l'excés de greix.
  2. Pelar i tallar les patates a rodanxes.
  3. En una safata de forn posar una mica del greix de la llauna i col·locar les rodanxes de patates ocupant tota la safata. Salpebrar i afegir una mica més de greix per sobre.
  4. Coure durant 30 minuts al forn preescalfat a 180º. Si no estan cuites deixar una estona més.
  5. Mentrestant fer la compta de poma. Pelar i tallar les pomes i posar-les a coure junt amb el sucre, el suc de llimona i el moscatell fins que estigui cuit. Triturar amb un batedor. Jo l'he fet amb la thermomix (posar la poma, el sucre, el suc de llimona i el moscatell al got i programar 15 minuts a 100º i velocitat cullera, després 10 minuts a varoma i velocitat cullera).
  6. Quan les patates estiguin cuites posar les cuixes d'ànec a sobre i coure al forn uns 10 minuts.
  7. Servir l'ànec acompanyat de la compota.

3 comentaris:

trifasic de baileys ha dit...

jajja ja era hora d'obrir-lo ja!! per fiii!!! m'agrada més la teva versió de celebració, enlloc de cava, confit que carai!!! petons guapa

Cuinetes ha dit...

Diuen que lo bo es fa esperar... Esperem que sigui així! De moment pinta bé. ;)
Bona celebració! No sé pas si jo m'hagués pogut resistir tant temps als encants d'aquest confit!
Una abraçada!

La Cuina de l'Olga ha dit...

AAiiixxxx.....que a mi em perd l'ànec confitat!!!! M'ha agradat molt com l'has combinat!
Petons,
Olga