dissabte, 8 de març del 2025

Gotets de pastís de formatge amb nabius

 


Les dones som com flors,
que desitgen el sol,
que busquen la llum,
que obren els braços a la vida,
que viuen amb coratge 
malgrat les tempestes.

Joana Raspall

Aquest gotet, que si es remena adquireix una tonalitat lila, el vull dedicar a totes les dones que, dia a dia, lluitem per la igualtat i la llibertat de totes les persones. Sembla mentida que, malgrat els anys que passen, sigui tan difícil aplicar el sentit comú.

La recepta d'avui l'he tret del blog Pa amb vi i sucre, en comptes de fer un crumble he posat galeta trossejada al fons del got. Es fa ràpidament i si a casa vostre teniu un públic agraït segur que triomfareu.

Ingredients:

  • 250 gr de formatge mascarpone
  • 50 gr de nata muntada
  • 25 gr de sucre
  • 250 gr de nabius
  • 60 ml d'aigua
  • 50 gr de sucre
  • suc de mitja llimona
  • 3 galetes digestive trossejades
Preparació:
  1. Començar amb el coulis de nabius: en un cassó posar els nabius, l'aigua, el suc de la llimona i 50 gr de sucre. Deixar bullir lentament 10 minuts. Triturar i deixar refredat.
  2. Barrejar la nata amb el mascarpone i 25 gr de sucre i reservar-ho a la nevera.
  3. Muntar els gots posant una mica de galeta trossejada al fons del got, una mica de formatge, una mica de coulis, una mica de formatge, una mica de coulis i acabar amb uns nabius.