dijous, 18 de març del 2021

Tartaleta de foie i pera

 


Avui en Marcel fa 25 anys, o un quart de segle que encara sembla més, i ahir al vespre vam celebrar-ho amb la nostra bombolla. Ja és el segon any que ho celebra amb pandèmia i esperem que sigui l'últim!!!


Per molts anys Marcel i que els moments esbojarrats sempre t'acompanyin!!!

Seguint la tradició el Marcel havia d'escollir el menú, i no se li va acudir res més que demanar un sopar "sepiós", que traduït volia dir algun plat amb sèpia. I de pastís el seu preferit, el millor del món com l'anomena, un pa de pessic de xocolata amb cobertura de xocolata.
Amb aquests dos plats no podia penjar recepta al blog, ja que totes estan repetides, així que vaig buscar alguna cosa per picar que fes festa i em va agradar la proposta de Directo al paladar de les tartaletes amb pera i foie.

Ingredients:

  • 2 peres blanquilla
  • 200 gr de foie
  • 50 gr de sucre
  • 1 got d'aigua
  • 12 tartaletes petitones (jo utilitzo les del Mercadona)
Preparació:
  1. Primer cal preparar la compota de pera, per això cal pelar i tallar les peres a trossos.
  2. En un cassó posar les peres, el sucre i l'aigua. Coure a foc suau fins que estiguin toves.
  3. Treure del foc, escorre-les i triturar amb una forquilla. Reservar.
  4. Omplir cada tartaleta amb una mica de compota de pera i posar un tall de foie a sobre.
  5. Coure al forn, preescalfat a 180º, durant 1 minut.