diumenge, 5 de març del 2017

Pastís de formatge al microones


Avui hem celebrat la XXIV calçotada a Castellbell i El Vilar amb tota la colla. Després de tants anys ho tenim ben apamat, 700 calçots amb salsa casolana, botifarres i carn a la brasa, un bon assortit de postres que cada família fa a casa, i per acabar cafè i xerinola fins que el sol comença a amagar-se rera la muntanya.  Aquest any fins i tot hem tingut un concert de castanyoles!!!



Ahir el motlle de silicona em va jugar una mala passada, quan l'anava a posar dins del microones se'm va doblegar i la mitat de la massa va caure per sobre del marbre. Per un moment casi que tiro la resta a l'aigüera, però per sort vaig decidir tirar endavant amb la meitat del pastís, si no sortia bé sempre estava a temps de tirar-lo. El resultat fantàstic!!!
La recepta és de la pàgina Gastronomia&cia i no conté gluten.

Ingredients:
  • 350 gr de formatge d'untar (tipus philadelphia)
  • 250 gr de iogurt grec
  • 85 ml de llet
  • 4 ous
  • 40 gr de Maizena
  • 150 gr de sucre
  • mantega per untar
Preparació:
  1. En un bol posar el formatge, el iogurt i la llet i amb una batedora elèctrica barrejar fins que quedi ben integrat tot.
  2. Afegir els ous, la maizena i el sucre i triturar, ha de quedar una massa molt líquida.
  3. Tapar amb film i deixar reposar a la nevera un mínim de mitja hora.
  4. Untar amb mantega un motlle de silicona i abocar-hi la massa.
  5. Coure al microones entre 30 i 35 minuts. Deixar reposar 5 minuts amb la porta del microones tancada i comprovar que estigui cuit.
  6. Deixar refredar i servir ben fresc. Jo l'he acompanyat d'un coulis de maduixes.

1 comentari:

La Cuina de l'Olga ha dit...

No puc fer pastissos de formatge perquè a casa no agraden....però jo vaig guardant receptes igualment! Aquesta teva me la quedo!
Petonets,
Olga