dilluns, 12 de desembre de 2016

Tartaletes de crema de llimona


Aquest cap de setmana hem estat convidats a Santa Pau a casa de l'Albert i la Isabel, junt amb el Xavi i l'Anna hem recordat batalletes de fa més de 26 anys quan treballàvem junts. El dos dies radiants, ens han permès gaudir de llargues passejades pels volts de la vila medieval que han servit per pair les llargues sobretaules. Això sí, només hem estat callats mentre dormiem!!!!



Per dinar dissabte vaig preparar aquestes tartaletes de crema de llimona amb xocolata i de crema vegana amb fruita.
La recepta de la crema de llimona o lemond curd és de Velocidad cuchara.

Ingredients:

  • tartaletes
  • 250 gr de sucre
  • la pell d'una llimona, només la part groga
  • 175 gr de suc de llimona
  • 120 gr de mantega
  • 4 ous
  • xocolata granulat
Preparació:
  1. Posar el sucre a la thermomix i pulveritzar durant 30 segons a velocitat preogressiva 5-10.
  2. Afegir la pell de la llimona i tornar a fer el mateix del pas 1 (30 segons a velocitat 5-10)
  3. Incorporar el suc de llimona i els ous i programar 15 minuts a 90 graus i velocitat4.
  4. Afegir la mantega i programar 5 minuts més a 90 graus i velocitat 4.
  5. Deixar refredar dins d'una mànega pastissera i quan estigui ben fred ja es poden emplenar les tartaletes.
Preparació sense thermomix:

En un cassó al foc desfer al bany Maria la mantega, el sucre, el suc i la ratlladura de llimona. Quan el sucre s'hagi fos afegir els ous batuts i remenar contçinuament durant 15 minuts i s'hagi espessit.