dimarts, 21 de juny de 2016

Rotllo salat de patata


Diumenge al vespre havíem de celebrar el sant de l'Èlia, però gràcies a la ineptitud de FECSA, que ens va deixar pràcticament 24 hores sense llum, ho hem celebrat aquest vespre.
L'Èlia es fa gran molt ràpidament i des de principis de juny que estava contant quants dies faltaven pel seu sant, aquest any ho ha viscut amb molta il·lusió i no us podeu imaginar la decepció quan diumenge a les 7 de la tarda decidíem anul·lar el sopar i deixar-ho per dimarts. Els seus ulls van tornar a brillar quan amb la llum de les espelmes va tenir els regals tan esperats,
Avui, amb la incidència arreglada i els electrodomèstics treballant al 100%, he pogut cuinar el menú escollit: pastís de puré de patata, carn arrebossada i gelat de xocolata.


Felicitats Èlia!!!

El menú de l'Èlia l'he "tunejat" per donar format de festa:
  • El pastís de puré de patata l'he convertit en un rotllo salat de patata, ceba, ou, formatge i pernil dolç, recepta que vaig veure a rebañando fa uns quants dies i que l'Èlia s'ha cruspit en un pim pam.
  • La carn arrebossada l'he presentat en broixetes de daus de pollastre arrebossat i també han triomfat.
  • El gelat l'he fet amb la thermomix i presentat amb una tulipa de xocolata.


Ingredients:
  • 550 gr de patates
  • 2 ous
  • 1 ceba
  • 100 gr de formatge ratllat
  • 4 talls de pernil dolç
  • 6 talls de formatge emental
  • sal i pebre
Preparació:
  1. Pelar les patates i ratllar-les.
  2. Tallar la ceba ben petita i barrejar amb la patata.
  3. Afegir-hi el formatge ratllat, els ous batuts, sal i pebre.
  4. Barrejar-ho tot.
  5. En la safata de forn i sobre d'un paper vegetal estendre la barreja de patata cobrint tota la superfície i coure al forn, preescalfat a 180º, durant 25 minuts.
  6. Treure del forn i deixar refredar 25 minuts.
  7. Cobrir amb els talls de pernil dolç i de formatge.
  8. Enrotllar amb el paper sulfuritzat per donar la forma de braç de gitano.
  9. Desenrotllar i tornar a enrotllar sense el paper de forn.
  10. Coure 10 minuts més per fondre el formatge.