diumenge, 1 de febrer de 2015

Pollastre amb gambes


Aquest any el Nadal l'hem allargat fins al 31 de gener, i és que ahir vem fer el tradicional sopar de Nadal amb els de la feina a casa nostra. 
El menú ha consistit en un aperitiu a base d'hummus, dip d'alvocat i gambes, croquetetes de pernil i pollastre i rotllets de salmó i d'olivada. De primer plat creps negres amb brots verds a la vinagreta de pinya, de segon aquest pollastre amb gambes i de postres escuma de maduixes i farcellets de crema i xocolata. Tot amenitzat amb vi i cava. gentilesa dels convidats.


Els preparatius van començar divendres amb el pollastre, cuinar-lo el dia abans hafet que quedés molt més gustós i tendre. 
Tot i que ja n'havia fet algunes vegades vaig trobar aquesta recepta al blog La cuina de sempre, i em va agradar la proposta de l'Albert de fer la picada amb xocolata, així que la vaig seguir fil per randa. El resultat impressionant..

Ingredients:
  • 1 pollastre o 10 cuixetes de pollastre
  • 10 gambes
  • 1 ceba
  • 5 cullerades de tomàquet ratllat
  • 1 raig de brandi
  • 1 copa de vi blanc
  • 25 gr de xocolata a la pedra
  • 3 llesques de pa fregit
  • 3 grans d'all laminats
  • un grapat d'avellanes
  • un grapat d'ametlles
  • un grapat de pinyons
  • julivert
  • oli
  • sal
  • pebre
Preparació:
  1. Enrossir el pollastre amb un bon raig d'oli d'oliva i reservar.
  2. En el mateix oli saltar les gambes i reservar.
  3. En el mateix oli sofregir la ceba tallada ben petitona, quan comenci a agafar color afegir-hi el tomàquet i deixar-ho coure uns 5 minuts.
  4. Afegir-hi el pollastre, el brandi i flambejar.
  5. Incorporar el vi blanc, tapar i coure 10 minuts.
  6. Afegir aigua fins a casi cobrir el pollastre, la sal i el pebre al gust i coure tapat entre 35 i 40 minuts a foc mig.
  7. Per preparar la picada, fregir els alls laminats  i les llesques de pa amb oli d'oliva i triturar junt amb els fruits secs, la xocolata, el julivert i una mica del brou de la cassola.
  8. Quan faltin 5 minuts per acabar la cocció del pollastre afegir la picada i barrejar bé.
  9. Incorporar les gambes i coure 5 minuts.
  10. Deixar reposar, si és d'un dia per l'altre millor.



1 comentari:

ISABEL ha dit...

Es maco allargar el Nadal, a mes si gaudeixes d'uns bons amics.
Molt bo aquest mar i muntanya.
Un perfecte menú de festa.
Petons