diumenge, 8 de febrer de 2015

Pastís de xocolata Montignac


Aquesta setmana l'Arnau està de celebracions, dimarts aprovava el carnet de conduir i dimecres feia 21 anys, així que aquest migdia ho hem celebrat tot amb uns fideus a la cassola i aquest pastís de xocolata.


Per mooooolts anys Arnau!!!!

La recepta del pastís és del blog La taula d'en Bernat i el nom ve de la dieta Montignac, que bàsicament restringeix els aliments amb alts continguts en carbohidrats i permet entre altres la xocolata negra i els ous, així que aquest pastís només té que ous i xocolata. No us sembla increïble?


El resultat boníssim, fins i tot he aconseguit l'aprovació de l'Arnau!

Ingredients:
  • 10 ous
  • 500 gr de xocolata negra
Preparació:
  1. Posar 310 gr de xocolata a fondre al bany maria. Talleu-la petitona i així es fondrà abans.
  2. Separar els rovells de les clares.
  3. Batre els rovell i reservar.
  4. Muntar les clares a punt de neu i reservar.
  5. Quan estigui la xocolata fosa, retirar-la del foc i barrejar amb els rovells batuts.
  6. Incorporar de mica en mica les clares tot remenant suaument.
  7. Posar en un motlle de silicona i coure al forn, preescalfat a 250º, durant 8 minuts. Encara que us sembli que no està cuit treieu-lo del forn i ja acabarà de coure's.
  8. Deixar refredar 30 minuts i posar-lo a la nevera un dia per l'altre.
  9. Per fer la cobertura, desfeu la resta de xocolata al bany maria, desemmotlleu el pastís i cobriu amb la xocolata fosa.
  10. Deixar a la nevera fins al moment de servir.
  11. Important: la cobertura al ser només de xocolata queda molt dura i us anirà bé utilitzar un ganivet calent (escalfeu amb aigua calenta) per poder-lo tallar.


3 comentaris:

ISABEL ha dit...

Cristina, quina ilu....
No pareu de fer celebracions.
Enhorabona!!!!!
Petons

Roser Font ha dit...

jjaja m'ha fet gràcia això que dimarts aprova el carnet! clar que si!!! l'optimisme que no falti MAI!!! i aquest pastís m'ha encantat!! ous i xoco? que fort i que bo a la vegada!! felicitats a tu pel pastís i per l'Arnau, doblement! petons

Gemma ha dit...

Ja fa temps que tinc ganes de provar aquest pastís...
Felicitats pel doblet! :)