dilluns, 20 d’octubre de 2014

Tatin de pera i xocolata


Avui, 20 d'octubre, neix la proposta de la Mercè Del blog al plat. Cada mes ens proposarà un blog i el dia 20 tothom que hi vulgui participar ha de penjar una recepta del blog escollit. Fantàstica iniciativa que ens farà conèixer cada dia 20 un blog diferent.

Per començar, el blog d'aquest mes és el de la Gemma La cuina de casa, per mi tot un referent. Gràcies a la Gemma vaig començar a innovar en pastisseria i a introduir-me al món dels blogs. He passat del pastís de iogurt que sortia a totes les nostres celebracions a tenir més de 100 receptes de pastissos diferents, moltes d'elles de La cuina de casa. Amb ella he après a fer fàcil allò que sembla difícil!
La Gemma també ha estat la persona que m'ha engrescat a participar en tallers de cuina i trobades de blocaires, gràcies a les que he fet bons amics.

La recepta que he escollit és aquest "Tatin de peres i xocolata", que ja havia fet un parell de vegades amb gran èxit a casa però no havia posat mai al blog. La combinació de les peres i la xocolata està boníssima i tant triomfa tebi com fred. Està molt bo, està mol bo, està molt bo!!!!!

Ingredients:
  • 6 peres
  • 150 gr de xocolata de cobertura
  • 75 gr de sucre
  • 25 gr de mantega
  • 1 làmina de pasta brisa o de full (jo ho he fet amb brisa)

Preparació:
  1. Pelar i tallar les peres a quarts.
  2. Col·locar-les a la base d'un motlle ben apretades les unes amb les altres.
  3. Repartir per sobre les peres la mantega tallada a dauets i el sucre.
  4. Coure al forn, preescalfat a 190º, durant 20 minuts.
  5. Retirar del forn i escampar per sobre les peres la xocolata tallada ben petitona.
  6. Cobrir amb la làmina de massa brisa (o de full).
  7. Coure 20 minuts més al forn.
  8. Desemmotllar el pastís donant la volta sobre d'una safata.
  9. Servir tebi o fred.

7 comentaris:

Gemma ha dit...

ueeeeeeeeeeeeeeeeeee! Moltes gràcies per participar!!!! Quina il·lu :)
Com enyoro les trobades, i els tallers de cuina de la Mireia!!!!!!!!
M'encanta la combinació de pera i xocolata, i tens raó que tebi també queda boníssim!
Una abraçada!

mercè ha dit...

Tú ho has dit perfectament: "ens fa fàcil el que sembla difícil!". Una recepta temptadora i segur que ens ha quedat clarissim que és BONA, MOLT BONA, MOLT BONA!...jajajaja

Teresa ha dit...

Venint de la Gemma seran propostes ben dolces, eh? amb aquesta tatin segur que us vau llepar els dit! bona setmana!

MaryLou ha dit...

Jo la vaig fer!! què bona!!! t'ha quedat preciosa!!
Petonets

Cristina ha dit...

Molt encertat, Cris!!! la combinació és fantàstica. Petons.

Anna Pigarda ha dit...

Fa tan bona fila que m'aniré a tastar aquesta combinació de pera i xocolata! Una abraçada retallsdecuina.cat

ISABEL ha dit...

Això es massa!!!!!
Quina salivera.
La Tatín es un postre que m'agrada molt. A més fàcil i resultón.
Petons Cristina