Divendres passat vem fer el sopar de primavera amb els guanyadors del segon sorteig dels Ametllers Independents, aquesta vegada va tocar a les famílies de l'Uri i del Gabriel. Una molt bona vesprada al voltant de la taula i amb molt bona companyia.
Aquesta vegada em vaig estrenar en el món dels "montaditos" gràcies al blog "El pica-pica de Pati" que va ser la meva font d'inspiració. Avui us presento aquest "montadito" a la catalana, una manera diferent de menjar pa amb tomàquet i formatge.
Aprofito per participar a Memòries d'una cuinera que dedica aquest més a les tapes.
Ingredients:
- Pa de motlle, tantes llesques com "montaditos" vulguem fer
- Formatge chedar, tantes làmines com "montaditos" vulguem fer
- 4 tomàquets de pera
- 4 fulles de gelatina
- oli verge d'oliva
- sal
- pessic de sucre
Preparació:
Gelatina de tomàquet:
- Ratllar els tomàquets.
- Posar en un cassó amb una mica de sal i sucre, coure a mig foc sense arribar a bullir entre 10 i 15 minuts.
- Posar a hidratar la gelatina amb aigua freda.
- Retirar del foc el tomàquet i incorporar la gelatina ben escorreguda.
- Posar la salsa en un recipient que quedi una capa de mig centímetre i deixar refredar a la nevera un mínim de dos hores.
Muntatge del "montadito":
- Torrar les llesques de pa de motlle.
- Amb un cèrcol d'emplatar tallar el pa de motlle i el formatge chedar.
- Sobre de cada torrada posar una mica d'oli, la làmina de formatge i decorar amb la gelatina de tomàquet.
- Just abans de servir posar un rajolí d'oli.
6 comentaris:
Què xulo!! molt patriòtic i a la vegada senzill i bo, me l'apunto!! un petó!
Xulíssim! a més ha d'estar molt bo, una abraçada!
http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/
Quins montaditos més xulos!!!! Aquest tan català, m'encanta!!!
Petons,
Olga
jeje fantastic aperitiu!! genial! petons
Un simpàtic aperitiu.
Una abraçada
Isabel
que patriotica Cristina!!! son molt resultons. Gràcies per particpar reina. petonets
Publica un comentari a l'entrada