dissabte, 24 de maig del 2014

"Montadito" a la catalana




Divendres passat vem fer el sopar de primavera amb els guanyadors del segon sorteig dels Ametllers Independents, aquesta vegada va tocar a les famílies de l'Uri i del Gabriel. Una molt bona vesprada al voltant de la taula i amb molt bona companyia.


Aquesta vegada em vaig estrenar en el món dels "montaditos" gràcies al blog "El pica-pica de Pati" que va ser la meva font d'inspiració. Avui us presento aquest "montadito" a la catalana, una manera diferent de menjar pa amb tomàquet i formatge. 

Aprofito per participar a Memòries d'una cuinera que dedica aquest més a les tapes.


Ingredients:
  • Pa de motlle, tantes llesques com "montaditos" vulguem fer
  • Formatge chedar, tantes làmines com "montaditos" vulguem fer
  • 4 tomàquets de pera
  • 4 fulles de gelatina
  • oli verge d'oliva
  • sal
  • pessic de sucre
Preparació:

Gelatina de tomàquet:
  1. Ratllar els tomàquets.
  2. Posar en un cassó amb una mica de sal i sucre, coure a mig foc sense arribar a bullir entre 10 i 15 minuts.
  3. Posar a hidratar la gelatina amb aigua freda.
  4. Retirar del foc el tomàquet i incorporar la gelatina ben escorreguda.
  5. Posar la salsa en un recipient que quedi una capa de mig centímetre i deixar refredar a la nevera un mínim de dos hores.
Muntatge del "montadito":
  1. Torrar les llesques de pa de motlle.
  2. Amb un cèrcol d'emplatar tallar el pa de motlle i el formatge chedar.
  3. Sobre de cada torrada posar una mica d'oli, la làmina de formatge i decorar amb la gelatina de tomàquet.
  4. Just abans de servir posar un rajolí d'oli.

6 comentaris:

Eva ha dit...

Què xulo!! molt patriòtic i a la vegada senzill i bo, me l'apunto!! un petó!

les receptes que m'agraden ha dit...

Xulíssim! a més ha d'estar molt bo, una abraçada!

http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

La Cuina de l'Olga ha dit...

Quins montaditos més xulos!!!! Aquest tan català, m'encanta!!!
Petons,
Olga

trifasic de baileys ha dit...

jeje fantastic aperitiu!! genial! petons

ISABEL ha dit...

Un simpàtic aperitiu.
Una abraçada
Isabel

Judith ha dit...

que patriotica Cristina!!! son molt resultons. Gràcies per particpar reina. petonets