dilluns, 21 d’abril del 2014

Mona alternativa /Maduixots amb nata de maduixots


Ahir vaig tenir convidats i entre les mones i els bunyols no em vaig recordar que tenia maduixots de postres, aprofitant que avui és Pasqua he disfressat aquestes copes a l'estil mona de Pasqua.


La nata de maduixes la vaig fer per farcir bunyols de vent que van quedar molt bons, la recepta és del blog Tasta Rutes.

Ingredients:
Per a la nata de maduixes:
  • 6 maduixots
  • 4 cullerades de sucre
  • 1 fulla de gelatina
  • 300ml de nata líquida
Per a les copes:
  • Maduixots
  • Sucre
  • Nata de maduixes
  • Xocolata granulada
Preparació:
Nata de maduixes:
  1. Tallar les maduixes a trossets.
  2. Posar-les en un cassó que pugui anar al foc junt amb el sucre i deixar que macerin durant mitja hora.
  3. Posar a hidratar la gelatina.
  4. Encendre el foc i deixar que les maduixes es vagin estovant tot remenant i vigilant que no s'enganxin durant 10 minuts.
  5. Passar pel pimer fins que quedi una melmelada ben fina.
  6. Tornar a posar al foc i afegir-hi la gelatina ben escorreguda. Remenar fins que quedi ben dissolta.
  7. Incorporar la nata i abans que arrenqui el bull apagar el foc i deixar refredar d'un dia per l'altre.
  8. Per acabar, muntar amb unes varilles elèctriques.
Copa:
  1. Posar a macerar els maduixots ben nets i tallats amb el sucre. Si us ve de gust també podeu afegir-hi suc de taronja o vi dolç o una mica de vinagre.
  2. Emplenar les copes amb els maduixots, una mica de nata i espolvorejar amb el granulat de xocolata.
  3. Reservar a la nevera fins a l'hora de servir.

2 comentaris:

sandra/ josemaria ha dit...

hummmmmmmmmmmmm quina pinta mes bona

Margarida ha dit...

Després de bunyols i mones sempre s'agraeix un plat més frugal, i les maduixes donen molt de joc. Tant com per fer de una mona refrescant!!!
Petons