dimarts, 23 d’octubre del 2012

Pastís mousse de xocolata


Avui és sant Arnau, més ben dit, avui celebrem el sant de l'Arnau.
Alguns de vosaltres pensareu que estem una mica despistats, ja que sant Arnau és el 10 de febrer, però tot té una explicació: el meu Arnau va néixer al febrer i vem pensar que en un mes ho tindria tot celebrat (nadal, reis, aniversari i sant), així que mirant al santoral vem decidir celebrar sant Arnold, que també és Arnau, el 23 d'octubre.
 
 
FELICITATS ARNAU!!!

Com totes les festes a casa nostra les celebrem amb un sopar la nit abans, aquesta vegada i a petició de l'homenatjat vaig fer un brou de Nadal amb pilota i tot. Els postres sempre són sorpresa, només tenia una restricció, res de llimona, així que busca que buscaràs vaig trobar aquesta mousse de xocolata al blog de la Mercè, Destapant cassoles val la pena que mireu la presentació tan bonica que ha fet ella, jo he fet una versió romàntica dedicada a la parelleta de l'any.



Ingredients:
Per a la base:
  • mig paquet de galetes digestive
  • 40 gr de mantega
  • 1 culleradeta de sucre
Per a la mousse:
  • 175gr de xocolata negra per postres
  • 3 clares d'ou
  • 1 rovell
  • mig sobre de gelatina neutra en pols
  • 100ml de llet
Preparació:
Base:
  1. Tritureu les galetes.
  2. Fondre la mantega al microones.
  3. Barrejar les galetes amb la mantega i el sucre.
  4. Cobrir el fons d'un motlle desmuntable amb la barreja tot pressionant amb una cullera.
  5. Deixar refredar a la nevera.
Mousse:
  1. Fondre la xocolata al microones a baixa potència vigilant que no se'us cremi.
  2. Hidratar la gelatina amb mig gotet d'aigua freda (posar-la amb una mica d'aigua).
  3. Escalfar la llet i abans que agafi el bull retirar-la del foc i afegir-hi la gelatina tot remenant.
  4. A continuació afegir-hi la xocolata fosa sense deixar de remenar.
  5. Quan la barreja estigui tèbia afegir-hi el rovell, remenar i deixar refredar una mica més.
  6. Muntar les clares a punt de neu i afegir-les a la barreja remenant suaument per no perdre la textura.
  7. Abocar la mescla sobre la base de galetes i deixar quallar un mínim de 4 hores a la nevera.
  8. Decorar i servir.

8 comentaris:

La Cuina de l'Olga ha dit...

Felicitats!! Quin "regalasso" aquest pastís!!
Salut i petons,
Olga

Neus Garcia ha dit...

que bones són les mousse i aquesta de xocolata t'ha quedat genial!!

GEMMA ha dit...

Les mousse sempre triomfen....i si son de xocolata, crec que encara mes!!!!!
Nosaltres tambe els hi tenim els aniversaris i els sants separats...aixi celebren mes coses!!!
Felicitats al Arnau...
Petonets.

Anònim ha dit...

La mousse genial i l'Arnau molt i molt gran! Moltes felicitats, Cristina!

Jordi Beumala ha dit...

Jo també hagués restringit la llimona...amb tants netejadors amb aquesta olor, gairebé no l'identifico amb una fruita comestible! Què trist.
Quina sort un sopar de sant tan complert!!!
Petons

La cuina de la Isabel ha dit...

Arnau, pots estar conten amb el pastis regal, a mes la fet la mare per tant doble regal.
Felicitats

Cristina ha dit...

M' agrada molt com ha decorat aquesta deliciosa mousse. Felicitats Arnau!

Gemma ha dit...

El meu germà es diu Arnau i celebra el sant el 18 de juliol :)
Un pastís deliciós amb una textura perfecta!