dissabte, 2 d’octubre del 2010

Amanida de llenties



Ahir la Victòria des del seu blog la convivència, un trencaclosques em retava a que poses una recepta de llenties, com que aquest matí no tenia massa temps per posar-me a fer guisats he preparat aquesta amanida que tan agrada a casa. Els ingredients poden ser molt variats, jo aquesta vegada he aprofitat el que tenia i com diu la Victòria en un "plis-plas" he tingut els plats a taula.
Si heu de fer una festa o un sopar de pica-pica us recomano que la serviu en una safata amb gotets petits, queda molt original i fa de bon repartir.
Avui l'hem amanit amb salsa maionesa, però és pot combinar amb una vinagreta, salsa rosa, salsa pesto, oli d'alfàbrega, salsa verda ... o senzillament amb un bon oli d'oliva.

Ingredients: (5 persones)
  • Un pot de llenties (o les compreu cuites a granel)
  • Un tomàquet
  • Tonyina
  • Olives (a mi m'agrada més amb olives negres però avui no en teníem)
  • Formatge
  • Enciam

Preparació:

La recpta d'avui no té cap misteri, només cal barrejar les llenties amb els altres ingredients tallats ben petits.

12 comentaris:

Gemma ha dit...

Les llenties m'agraden més en amanides que estofades... I ben presentada com has fet tu, pot ser perfectament un primer plat de diumenge!

mercè ha dit...

Una presentació espectacular per a una amanida nutritiva i variada, em sembla "estupenda"!una abraçada!

Glòria ha dit...

Un plat molt complet i amb una presentació ben atractiva!

Helena ha dit...

Plat sa i saborós. M'encanten les llegums i les amanides de llegums encara més.
Fins aviat! ;)

Alfons ha dit...

Crec que tots hauríem de reinvindicar els llegums,.. un aliment molt saludable que hauria aparèixer molt més sovint per les nostres taules- almenys per la meva- així és que amanides com aquesta haurien de ser "el fons d'armari" de qualsevol cuina .... bona, ràpida, sana, ... me la apunto

ISABEL ha dit...

Cada setmana deuríem menjar llegum.
De diferents clases i presentacions, desgraciadament es un plat oblidat.
Aquesta es una manera ràpida i atractiva per estar ben nutrits.
Una abraçada
ISABEL

ANNAFS ha dit...

Un plat de llegums ben sa i bo!

Carmen ha dit...

Hola Cristina, he vist el teu enllaç al bloc de la Mercè-Destapant cassoles i he vingut a conèixer-te i com veus m'he quedat, tens unes receptes fantàstiques i un blog molt net i polit, m'agrada molt.
L'amanida de llenties m'encanta i el millor és que es pot preparar amb el que tinguem en aquest moment per casa.
Petonets

Fem un mos ha dit...

La avantatge es que al llegum pots posar-li qualsevol acompanyament i sempre queda bé. Aquest plat teu es ben complert i molt sa.
Petons

Ingrid ha dit...

Hola! però que bones són les amanides de llegums!! i les llenties en particular tenen molt de joc! t'ha quedat una presentació molt bonica!! em quedo per aquí! Molts petons!

mercè ha dit...

Cristina, crec que en aquest moment hem coincidit que jo estava penjant una recepta i tú deixant comentari, és possible que haguem coincidit altres cops i sigui això?...No m'agradaria deixar de veure els teus comentaris!ho arreglarem, una abraçada!

Victòria Cardona ha dit...

Quina gràcia Cristina... Ara em trobo amb aquesta recepta tan bona i amb les converses tan maques que teniem quan compartiem bloc a Criatures. Moltes gràcies!!!
Bon estiu amb bones llanties, les faré. Una bona abraçada.