divendres, 10 de setembre del 2010

Pa de pessic de iogurt


Avui és l'aniversari de l'Èlia i ahir al vespre vam fer una petita festa amb els avis i el padrí per celebrar-ho.


Després de donar moltes voltes al pastís em vaig adonar que aquest pa de pessic amb el que jo em vaig iniciar de ben petita al món de la cuina i que he fet tantes i tantes vegades no estava penjat al meu blog. La meva mare sempre ens el feia per celebrar l'aniversari de cadascuna de nosaltres amb una bona capa de xocolata i una decoració amb gominoles que sempre ens feia molta il·lusió.


La primera cançó que l'Èlia ha cantat és la de "La lluna la pruna", així que no vaig dubtar en cap moment a l'hora de comprar les espelmes. Com podeu veure ella va disfrutar d'allò més, això de ser la protagonista li agrada moltíssim, MOLTES FELICITATS ÈLIA!!!!


En les properes entrades penjaré algunes de les coses que vaig fer pel sopar, aquí us poso la foto d'un plat per que aneu fent boca.


Ingredients:
  • 1 iogurt de llimona ( o natural si ho preferiu)
  • 3 ous
  • 3 mides de iogurt de farina
  • 2 mides de iogurt de sucre
  • 1 mida de iogurt d'oli
  • 1 sobre de llevat
  • ratlladura de llimona (opcional)
  • mantega per untar el motlle
  • melmelada (opcional)
Preparació:
  1. Preescalfar el forn a 180º.
  2. En un bol gran posar els ous, el iogurt, la farina, el sucre, l'oli i el llevat i remenar amb una cullera o una batedora. Jo ho faig amb unes barilles elèctriques i queda més esponjós.
  3. Untar el motlle amb mantega o margarina i espolvorejar amb una mica de farina. Piqueu el motlle per tal que caigui la farina sobrant.
  4. Omplir el motlle amb la massa i posar-ho al forn durant 25 minuts aproximadament o fins que al punxar amb una agulla surti neta.
  5. Deixar refredar fora del forn i decorar.
  6. Jo aquesta vegada com que no tenia temps la cobertura l'he fet amb un pot de "Crema de chocolate" de Nestlé postres, no ha quedat tan bé com si hagués fos la xocolata amb la nata i la mantega però en un moment ho he tingut fet i no he embrutat res.

6 comentaris:

Gemma ha dit...

Per molts anys, Èlia!!!!
El pa de pessic de iogurt és un clàssic a totes les cases, oi?
I amb la cobertura de xocolata queda boníssim.
Segur que les espelmes amb l'estrella i la lluna van triomfar, je je je
La foto de la tovallola és divertidíssima :)

Unknown ha dit...

Primer de tot felicitats a l'Èlia! I felicitats tambçe a la cuinera! Espero impacient per les receptes del sopar! Hi ha empedrat desestructurat del David Lienas?

mercè ha dit...

FELICITAAAAAAAAAAATS!!!,una coca sempre segura, de fet, jo en faig variacions, però bàsicament és aquesta.No sé pas quin problema tenies ahir amb el pastís però salta a la vista que ho vas resoldre perfectament!.Un berenar ben complet i atractiu! Una abraçada.

Visc a la Cuina ha dit...

T'ha quedat molt bonica, segur que la teva noieta devia estar ben contenta! Quines espelmes més guapes, per molts anys a l'Èlia i a la pastissera!

josep ha dit...

Aquest pastís és un clàssic d'aquells que no passen mai de moda i sempre agraden. Moltes felicitats i per molts anys tant a l'Elia! com a tu.
Una abraçada

Alfons ha dit...

Tot un clàssic que agrada a les criatures de toites les edats...
una abraçada