Aquest matí hem anat a Sant Joan de Déu, tocava visita de control de l'epilèpsia del Marcel. Avui l'hi havien de fer un electroencefalograma, com que interessa que dormi mentre li fan la prova la nit anterior només pot dormir quatre hores, així és que ens hem llevat a les 4 de la matinada i per no adormir-nos ens hem posat a fer aquestes galetes.
La recepta és de la classe de la Mireia Carbó del Club social Caprabo de dijous passat, jo hi vaig anar amb la Laura, una companya de feina, i com sempre va ser genial. Aquesta vegada la sessió era exclusiva pels blocaires, aquests dos blogs fan una molt bona crònica de com va anar aquella tarda La cuina de casa i El cafè de nit.
Les galetes d'avui són salades i la Mireia les va servir amb un acompanyament de tomàquet, olives negres i alfàbrega molt refrescant, ideal per un pica pica.
Ingredients:
- 150 gr de farina
- 100 gr de formatge blau
- 50 gr de formatge cremós d'untar
- 50 gr de Maizena
- 50 gr de mantega
- 2 ous
- 1/2 sobre de llevat
- pebre de tres colors
- flor de sal o sal normal
Ingredients per l'acompanyament:
- 1 tomàquet pelat i sense llavors
- 10 olives negres
- 3 fulles d'alfàbrega
- oli d'oliva
- sal
Preparació:
- Fondre la mantega al microones.
- Barrejar la farina amb el llevat i la Maizena.
- Amb el pímer triturar els formatges amb un dels ous i la mantega tèbia.
- Afegir-hi les farines.
- Amassar fins fer una bola i reservar a la nevera durant 30 minuts.
- Estirar amb l'ajuda d'un corró i donar forma a les galetes.
- En una safata posar-hi paper de forn i col·locar-hi les galetes.
- Amb un pinzell pintar-les amb ou i espolvorejar-les amb pebre i sal.
- Coure al forn prèviament escalfat a 180º durant 15 minuts o fins que es comencin a daurar.
- Per l'acompanyament tallar el tomàquet a daus, les olives i les fulles d'alfàbrega i amanir-ho amb sal i oli.
9 comentaris:
Llevar-se per fer aquests galetes és una excusa fantàstica! Segur que us van quedar boníssimes, la foto sola ja ho diu tot.
La classe amb la Mireia va ser genial, oi?
Mmm, han de ser boníssimes i fetes aquestes hores intempetives encara ho han de ser més. El que m'extranya és que al matí en quedés alguna al plat!
Gemma
Gran presentació de la recepta de la Mireia. Veig que vas aprendre be la lliçó i has superat la prova amb nota.
Una abraçada
A aquestes hores no se jo si seria capaç de fer-les, pero tenen molt bons pinta.
Espero que les proves del Marcel surtin bé.
Petons
Cris, la Mireia estarà contenta amb alumnes com tu que fan amb èxit les seves receptes!! :)
Us han quedat perfectes!!
Petons!
Desitjo que les proves hagin sortit molt bé!
Quina bona excusa per aixecar-se a les 4...x fer aquestes galetes!!!
Petunets,
Eva.
Gemma, la veritat és que les galetes ens han distret molt i l'espera s'ha fet menys feixuga. La classe genial, ja estic esperant la propera.
Gemma, boníssimes, a les 7 del matí feia una olor tota la casa que t'obria la gana!!
La cocinera de betulo, la veritat és que llevar-se a aquestes hores és dur però si et distreus fent alguna cosa que t'agrada el temps passa més ràpid. En Marcel segueix igual, d'aquí a un any haurem de tornar-hi i podrem tornar a cuinar a la matinada.
Mercè, cada vegada sóc més fan de la Mireia, a mi em fa una mica de vergonya penjar tantes receptes seves, però es que les faria totes. Semblo la de la pel·lícula Julie&Julia Cristina&Mireia jejejej!!
Eva, gràcies, de moment tot segueix igual que ja està bé. Les galetes boníssimes!!
Hola Cristina!t'han quedat talment com a la Mireia!.Sí, jo també hi era a la classe, però no ens coneixem en persona, espero fer-ho ben aviat.Gràcies per al teu comentari al blog que acabo d'encetar,m'anima moltíssim.(t'hi he deixat comentari),però volia entrar al teu blog,i sincerament m'agraden molt les receptes que hi tens!A REVEURE!Mercè-Destapant Cassoles.
Mercè, amb tanta gent jo no acabo de saber mai cadascú de quin blog és. A veure si a la propera trobada ens coneixem.
Publica un comentari a l'entrada