dijous, 4 de setembre del 2025

Lasanya d'estiu

 


 L'Arnau i el Marcel formen part de l'associació organitzadora de la festa major de Gaüses. Com cada any, han dedicat moltes hores perquè tot sortís a la perfecció i que el poble s'omplís d'activitats per a tots els gustos: bingo musical, teatre, havaneres, concerts, sopar popular.....

Aquest any ha estat un èxit, feia temps que no veia la plaça tan plena de gent de totes les edats i gaudint de la festa. Des d'aquí el meu agraïment a tots aquests joves que s'hi deixen la pell perquè tot surti bé, malgrat la calor, el cansament i els imprevistos d'última hora. Sou molt grans!

Malauradament, mentre tot el poble estava sopant a la plaça, dues persones encaputxades van entrar a diverses cases. Aquest fet va provocar que s'hagués de suspendre l'actuació del DJ i que, a les quatre de la matinada es donés per finalitzada la festa. 

Tots els biquinis que s'havien de vendre de matinada van acabar a casa nostra, juntament amb un tàper ple de pernil dolç. Durant uns quants dies hem estat repartint i menjant biquinis amb tothom, i amb el pernil dolç he fet de tot: croquetes, truites, entrepans, amanides.... i aquesta lasanya freda per passar la calor.


Aquí us deixo la recepta que vaig fer jo amb el que tenia a casa, no poso quantitats ja que ho vaig anar improvisant. Com podeu imaginar de pernil dolç n'estava ple.

Ingredients:

  • Plaques de lasanya
  • Pernil dolç
  • Tonyina
  • Enciam
  • Olives
  • Ous durs
  • Surimi
  • Salsa rosa
  • Maionesa
Preparació:
  1. Tallar a dauets el pernil dolç, els ous durs (reservar unes rodanxes per decorar), el surimi, les olives i l'enciam.
  2. Barrejar els ingredients anteriors amb la tonyina i la salsa rosa i reservar.
  3. Coure les plaques de lasanya seguint les indicacions del paquet. Jo en vaig fer servir unes que només calia deixar en remull durant 20 minuts.
  4. Muntar la lasanya intercalant les làmines escorregudes amb una bona capa de farcit. Acabar amb maionesa i decorar al gust.
  5. Servir ben freda.