dijous, 11 de setembre del 2025

Pastís de formatge amb marbrejat de xocolata blanca i negra

 


Avui els CriJoArMaEl hem fet doble celebració, la diada de Catalunya i els 17 anys de l'Èlia. 

Els anys van passant ràpidament, aquella nena menudeta que va néixer a corre-cuita per poder celebrar la diada de Catalunya ja és una noia. Discreta, forta, decidida i gran amiga de les seves amigues. No tot són flors i violes, és clar, també és una mica desendreçada, jejeje. Ahir en va fer 17, i cada any que passa me n'adono del gran regal que va ser, i és, per tots nosaltres.


Per molts anys!!!

Avui la bufera estava de vacances i el pes dels 17 anys s'ha notat, ha costat una mica apagar-les.






Pel que fa al pastís és un marbrejat de dues xocolates amb formatge. La recepta és de Nestlé, a l'enllaç també hi ha vídeo. Ha quedat boníssim, curiosament tots hem coincidit.

Ingredients;
  • 125 gr de galetes tipus Digestive
  • 50 gr de mantega
  • 150 gr de xocolata blanca
  • 150 gr de xocolata negra
  • 1 iogurt natural
  • 6 fulls de gelatina
  • 125 gr de sucre
  • 500 ml de nata per muntar
  • 250 gr de formatge tipus Philadelphia
Preparació:
  1. Per preparar la base del pastís barrejar les galetes triturades amb la mantega fosa.
  2. Folrar un motlle desmuntable de 20 cm, amb un paper de forn i cobrir amb la pasta de galeta. Deixar refredar a la nevera mentre es prepara la resta.
  3. Posar a hidratar la gelatina amb aigua freda.
  4. Triturar la xocolata i reservar en dos bols diferents.
  5. En un cassó barrejar la nata, el sucre, el iogurt i el formatge. Escalfar fins que arribi casi a bullir sense deixar de remenar.
  6. Fora del foc incorporar-hi la gelatina escorreguda i remenar.
  7. Repartir el líquid, a parts iguals, entre els dos bols de xocolata.
  8. Remenar fins que les xocolates s'hagin fos.
  9. Recuperar el motlle de la nevera i abocar-hi les dues xocolates irregularment.
  10. Amb un ganivet remenar i aconseguireu l'efecte del marbrejat.
  11. Deixar refredar a la nevera un mínim de 4 hores.