dissabte, 28 de juny del 2025

Pastís de pinya

 


Avui, en plena onada de calor hem celebrat el sant del Marcel, i de postres he fet aquest pastís de pinya ben refrescant i que no necessita forn.


La calor a Barcelona és insuportable. Sort en tenim del pingüí de casa que ens ha permès fer uns quants jocs de taula i gaudir de la família.

El pastís és senzill de fer, només cal unes 5 hores de nevera i ja està llest per servir. Perfecte per als dies de calor. La recepta és una barreja de diferents versions que he trobat per la xarxa.

Ingredients:
  • 1 pot de 850 gr de pinya natural
  • 400 ml de nata per muntar
  • 30 gr de sucre
  • 1 sobre de gelatina de llimona o pinya
  • 1 paquet de "sobaos"
  • caramel líquid
Preparació:
  1. Untar la base d'un motlle amb caramel líquid. Amb l'ajuda d'una espàtula feu que tota la base en quedi coberta. Jo he utilitzat un motlle de 30 x 11 cm.
  2. Col·locar a sobre del caramel unes rodanxes de pinya, (en el meu cas, me n'hi han cabut 3). Reservar a la nevera.
  3. En un cassó, barrejar el suc de pinya amb la nata, el sucre i el sobre de gelatina. Portar-ho a ebullició tot remenant.
  4. Deixar temperar una mica i abocar-ho poc a poc damunt la pinya.
  5. Cobrir tot el sobre amb els "sobaos" de manera que no quedi cap forat buit.
  6. Deixar a la nevera un mínim de 5 hores.
  7. Desemmotllar, decorar i servir.
Us sobrarà pinya, ja que bàsicament es fa servir el suc.