Aquest matí ens hem llevat ben d'hora ben d'hora i hem anat cap a El Prat al partit de volei de l'Èlia. A les 11 del matí ja teníem la feina feta, 3 puntets més al sarró d'aquest equip disposat a guanyar-ho tot.
Aprofitant que érem a El Prat hem parat a comprar unes carxofes fresques i típiques de la zona.
La recepta l'he anat improvisant sobre la marxa, ha quedat un plat exquisit que segur que repetiré una altra vegada.
Ingredients:
- 4 carxofes
- 500 gr de calamarsons
- 1 ceba
- 2 tomacons
- farina
- 2 grans d'all
- julivert
- oli
Preparació:
- Netejar molt bé les carxofes vigilant que no quedin fulles dures i partir-les a octaus (si són petites a quarts). Perquè no s'oxidin, a mida que les aneu netejant, deixeu-les en un bol amb aigua i llimona.
- Arrebossar-les amb farina i fregir-les en abundant oli fins que quedin torradetes. Reservar en paper absorbent per eliminar l'excés d'oli.
- Tallar la ceba en juliana i coure amb una mica d'oli fins que es vagi caramel·litzant. Reservar.
- Triturar els alls amb el julivert amb una mica d'oli.
- Saltejar els calamarsons.
- Afegir la ceba, les carxofes, els tomacons ratllats i un parell de cullerades d'oli d'all i julivert als calamarsons, salpebrar i deixar coure tot junt uns 5 minuts.
- Servir amb unes gotes d'oli de julivert.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada