dissabte, 29 de març del 2025

Calamarsons amb carxofes

 


Aquest matí ens hem llevat ben d'hora ben d'hora i hem anat cap a El Prat al partit de volei de l'Èlia. A les 11 del matí ja teníem la feina feta, 3 puntets més al sarró d'aquest equip disposat a guanyar-ho tot. 


Aprofitant que érem a El Prat hem parat a comprar unes carxofes fresques i típiques de la zona.
La recepta l'he anat improvisant sobre la marxa, ha quedat un plat exquisit que segur que repetiré una altra vegada.

Ingredients: 
  • 4 carxofes
  • 500 gr de calamarsons
  • 1 ceba
  • 2 tomacons
  • farina
  • 2 grans d'all
  • julivert
  • oli
Preparació:
  1. Netejar molt bé les carxofes vigilant que no quedin fulles dures i partir-les a octaus (si són petites a quarts). Perquè no s'oxidin, a mida que les aneu netejant, deixeu-les en un bol amb aigua i llimona.
  2. Arrebossar-les amb farina i fregir-les en abundant oli fins que quedin torradetes. Reservar en paper absorbent per eliminar l'excés d'oli.
  3. Tallar la ceba en juliana i coure amb una mica d'oli fins que es vagi caramel·litzant. Reservar.
  4. Triturar els alls amb el julivert amb una mica d'oli.
  5. Saltejar els calamarsons.
  6. Afegir la ceba, les carxofes, els tomacons ratllats i un parell de cullerades d'oli d'all i julivert als calamarsons, salpebrar i deixar coure tot junt uns 5 minuts.
  7. Servir amb unes gotes d'oli de julivert.