Ahir va ser l'aniversari del Marcel i ho vam celebrar amb aquest pastís apte només per a xocolaters.
Màxima concentració per pensar el desig.
L'auto-homenatge que s'ha fet després de bufar les espelmes. Moltes felicitats!!!
Aquest patís el vaig veure a l'Instagram de l'Ada Parellada, i de seguida em va fer pensar que seria una bona opció per a l'aniversari del Marcel, així que me'l vaig baixar esperant que arribés el dia.
Amb el vídeo de l'Ada es veu molt fàcil de fer: en un pim-pam fa la massa de la base i té folrat el motlle perfectament. Però quan em vaig posar a fer-ho, a mi se m'enganxava i es trencava tota l'estona, i va ser impossible estirar la massa. Així que amb paciència vaig fer el que vaig poder perquè tot el motlle quedés cobert.
Quan va arribar l'hora de menjar el pastís, tots van dir el mateix: el pastís molt bo, però la galeta no valia res. A mi em va sembla que li faltava sucre, però com que la recepta no en portava......
Ara quan he anat a recuperar la recepta per penjar-la al blog, me n'adono que la massa portava 100 gr de sucre que jo vaig obviar. Aquí l'explicació de tot!!!!!
Ingredients:
Per a la massa:
- 250 gr de farina
- 150 gr de mantega ben freda
- 20 gr cacau en pols
- 100 gr de sucre
- 1 ou
Pel pastís:
- 400 ml de nata per muntar
- 300 gr de xocolata de cobertura
- un raig de conyac
- 2 ous
Preparació:
De la massa:
- Barrejar la farina amb la mantega i anar desgranant amb les mans fins a obtenir una textura sorrenca.
- Afegir el cacau i el sucre i integrar-ho bé.
- Afegir l'ou, i amb les mans anar treballant la massafins a formar una bola.
- Amb l'ajuda d'un corró, estirar la massa i folrar el motlle. Abans, untar-lo amb mantega i posar-hi un paper de forn a la base.
Del pastís:
- Posar a escalfar la nata fins que agafi el bull.
- Trossejar la xocolata i abocar-hi per sobre la nata ben calenta.
- Quan la xocolata estigui fosa, incorporar un raig de conyac i els ous.
- Barrejar-ho tot i abocar-ho al motlle.
- Coure 30 minuts a 180 graus al forn que haurem preescalfat.
- Decorar al gust.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada