dijous, 22 d’octubre del 2020

Crema de llenties vermelles amb puré de ceba i mandonguilles de llenties i arròs

 


Avui en Marcel ha aprovat el Grau en Arquitectura i hem fet una mini celebració a l'hora de dinar amb aquests gotets que ja tenia mig preparats el dia abans.


Felicitats, segur que seràs un bon arquitecte!!!!

I ja que parlem d'arquitectura em va semblar adequat fer aquesta deconstrucció de les típiques llenties amb verduretes que vaig trobar al blog Els fogons de la Bordeta, de ben segur que un arquitecte valora el joc amb les diferents textures, capes i colors jejejeje!!!

Crema de llenties vermelles:

Ingredients:

  • llenties vermelles
  • mitja ceba
  • 1 pastanaga
  • aigua
  • pimentó de la Vera
  • oli, sal i pebre
Preparació:
  1. En una cassola posar a sofregir la ceba i la pastanaga.
  2. Quan comencin a daurar-se afegir el pimentó, remenar i cobrir amb l'aigua (3 mides més d'aigua que de llenties) .
  3. Quan comenci a bullir afegir-hi les llenties i deixar coure durant 25 minuts.
  4. Salpebrar i triturar fins que quedi una crema ben fina.
Puré de ceba:

Ingredients:
  • Una ceba grossa
  • oli i sal
Preparació:
  1. Tallar la ceba en juliana i coure amb força oli i amb sal a foc baix deixant que vagi suant. ben bé durant 25 minuts.
  2. Triturar amb la batedora.
Mandonguilles de llenties i arròs:

Ingredients:
  • llenties pardines cuites
  • arròs bullit
  • un rajolí de llet
  • pa ratllat
  • comí
  • sèsam blanc i negre
  • sal i pebre
Preparació:
  1. Triturar les llenties amb l'arròs, no cal que quedi molt fi.
  2. Afegir-hi un rajolí de llet, sal, pebre i comí i barrejar-ho tot.
  3. Anar afegint pa ratllat fins aconseguir una textura que permeti fer les mandonguilles.
  4. Reservar a la nevera i abans de servir fer les boles, arrebossar amb el sèsam i fregir amb una mica d'oli.
Preparació del gotet:
  1. Posar una primera capa de puré de ceba.
  2. A continuació posar la crema de llenties.
  3. Amanir amb una mica d'oli de xoriç (posar a fregir una mica de xoriç amb oli).
  4. Decorar amb les mandonguilles.