diumenge, 11 de novembre del 2018

Crema de castanyes





Ahir El Brugui obria les portes a la colla del ràfting o de Vinyols, només hi faltaven en Santi i la Gemma. Els àlbums de fotos de fa 30 anys van fer-nos adonar del pas del temps.


Per desgràcia va tornar a ser un sopar groc i la política ens va fer anar a dormir molt tard. Els fanalets fets amb bosses van servir per decorar la taula i recordar-nos que hi ha presos polítics.


El sopar va consistir en un pica pica a base de piruletes de parma, corquetes de formatge blau, coques de figues, sobrassada i gorgonzola, crema de castanyes, emulsió de patata i bolets, mini burguers de salmó i tartaletes de tonyina. De segon llom a la sal amb salsa de rostit i compota de poma i per acabar gelatina de taronja amb trufa.

De totes les receptes la crema de castanyes és la que avui us vull explicar, la vaig tastar a Gaüses, la Bea la va portar al sopar que vem fer per tots sants a Gaüses i em va semblar molt bona i original.
La idea inicial era fer-la amb castanyes congelades, després de voltar per supers, botigues de congelats i altres no va haver-hi manera de trobar-ne, així que vem comprar castanyes i no ens va tocar altre remei que pelar-les. Després de vàries tècniques la que ens va anar millor va ser cobrir les castanyes en aigua i posar 10 minuts al microones. Tot i això jo vaig acabar lesionada perquè se'm van clavar peles de castanya dins de l'ungla de dos dits!!!!
Jo la vaig fer amb thermomix, però es pot fer igualment en una olla i un batedor.

Ingredients:
  • 150 gr de ceba
  • 50 ml d'oli
  • 350 gr de castanyes pelades
  • 500 ml de brou de pollastre
  • 350 ml de llet
  • 25 ml de nata
  • sal i pebre
Preparació:
  1. Fer un sofregit amb la ceba i l'oli. (amb la thermomix posar al got la ceba, triturar 8 segons a velocitat 4, afegir l'oli i coure 10 segons a 100º i velocitat1).
  2. Quan la ceba estigui sofregida afegir les castanyes, el brou i la llet. Coure fins que les castanyes estiguin toves (en thermomix 30 segons a 100º i velocitat 1).
  3. Salpebrar i triturar la mescla fins que quedi ben fina (en thermomix 1 minut a velocitat 7).
  4. Afegir la nata i remenar (en thermomix 30 segons a velocitat 3).