Ahir vem fer la tradicional calçotada a Castellbell i el Vilar amb tota la colla. Des de fa 25 anys que mai l'hem deixat de fer, la colla s'ha anat ampliant a mesura que hem anat tenint fills i ara ja en som una quarantena, entre tots els anys hem cremat més de 20.000 calçots!!!!!.
Cada any els calçotets majors tenen la responsabilitat d'organitzar tota la jornada, compra dels calçots, la carn, la beguda, el pica-pica, la llenya... fins i tot s'organitza alguna activitat per fer conjuntament tots a la plaça.
Aquest any se'ls havia passat per alt que calia fer festa grossa, i sense que ningú sabés res amb en Jordi vem preparar un room escape a l'aire lliure. Amazon va fer arribar una caixa que contenia tots els estris imprescindibles per poder fer una gran celebració, però abans calia desxifrar alguns enigmes per poder obrir els diferents cadenats. Tant grans com petits van disfrutar de l'activitat i fent servir la lògica entre tots vem aconseguir obrir la caixa tancada amb 13 cadenats, un per família, que contenia les espelmes i els calçots de gitano.
Aquí us deixo algunes fotografies:
El calçot gitano és un braç farcit de crema pastissera i cobert amb xocolata blanca, una part amb colorant verd. El més complicat va ser com imitar les arrels del calçot, després de donar moltes voltes vaig trobar aquestes xuxes blanques que embrutant-les amb colacao van agafar color de sorra.
Ingredients:
- 3 ous
- 105 gr de sucre
- 105 gr de farina
- crema pastissera, podeu veure la recepta aquí
- xocolata blanca
- colorant verd
- xuxes blanques
- colacao
Preparació:
- Batre els ous i el sucre fins que quedi ben espès, uns 4 minuts.
- Afegir la farina i seguir batent.
- Cobrir una safata de forn amb paper sulfuritzat i abocar la mescla anterior.
- Coure al forn, preescalfat a 180° dalt i baix, durant 10 minuts.
- Treure del forn i enrotllar amb el mateix paper sulfurat i deixar refredar.
- Cobrir amb la crema pastissera i enrotllar.
- Fondre la xocolata blanca al microones. Separar una tercera part i tintar-la amb unes gotes de colorant verd.
- Cobrir el braç amb les xocolates.
- Col·locar les arrels a una punta.
- Fer l'efecte terra amb el colacao.
- Deixar refredar la xocolata fins que quedi dura.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada