dilluns, 17 de desembre del 2012

Codonyat


El codonyat m'agrada molt, no sé si per herència del meu besavi Magí que cada dia de postres se'n menjava un tall, o senzillament per que està boníssim!
El Marc, un amic del Jordi que té parada de fruites a la Boqueria, per segon any consecutiu ens ha regalat codonys, i jo que ja feia temps que tenia ganes de fer codonyat no m'ho vaig pensar dues vegades. El resultat fantàstic!! Gràcies Marc!!

Una de les combinacions que més ens agrada és amb formatge, us recomano per aquest Nadal tartaletes de codony amb formatge de cabra mmmm!

Ingredients:

  • codonys
  • sucre (per cada kilo de codonys 750 gr)
  • suc d'una llimona 
Preparació:
  1. Netejar els codonys, treure les llavors i tallar-los a trossos. No cal pelar-los.
  2. Ara és el moment de pesar els codonys i calcular la quantitat de sucre.
  3. Barrejar en una olla els codonys amb el sucre i el suc d'una llimona i coure remenant de tant en tant fins que el codony estigui tou, jo ho vaig tenir gairebé dues hores. Al principi costa remenar-ho però de seguida comença a fer suc.
  4. Fora del foc triturar amb el pimer.
  5. Deixar refredar en un motlle i ja està llest per menjar. Jo per facilitar l'hora de desmotllar cobreixo el motlle amb film transparent.


5 comentaris:

Gemma ha dit...

Un classic sensacional, amb formatge tambe ens agrada molt!

trifasic de baileys ha dit...

una combinació meravellosa...alla on hi hagi un bon formatge i un bon codonyat, que s'aparti la resta! petons

Jordi Beumala ha dit...

Prova de coure les llavors amb una mica d'aigua a part i quan tanquis el foc, ho afegeixes! La pectina fa una gelatina que ajuda a espessir! és una passada....

GEMMA ha dit...

Jo he fet codonyat aquest any, per primera vegada i no sera la última...
Petonets.

La Cuina Violeta ha dit...

La meva debilitat: els dies que no menjo fruita és quan entren el codonyat i el formatge.
nani