dijous, 11 de maig del 2023

Pastís de pasta de full amb crema pastissera i formatge Mascarpone

 


Avui és l'aniversari del Jordi i ho hem celebrat amb aquest pastís tan bo que ha agradat molt a tots. Casi que ploro de l'emoció, no vaig tenir cap crítica!!!!


Per molts anys!!!!

Us he de confessar que últimament els pastissos d'aniversari no m'havien quedat massa bé, el de Sant Jordi va anar directe a les escombraries, així que ahir no les tenia totes mentre preparava aquest. 
La recepta la vaig veure en un vídeo de YouTube i em va semblar molt indicat per l'Arnau, així que me'l vaig guardar, però quan va arribar l'aniversari de l'Arnau em va dir que ell en volia un de formatge i aquest va seguir quedant pendent fins ahir.

En aquesta foto és veu molt bé que són dues bases de pasta de full farcides d'una crema pastissera i mascarpone molt fina.


Ingredients:
  • 500 ml de llet
  • pell de mitja llimona
  • 4 rovells d'ou
  • 110 gr de sucre
  • 50 gr de maizena
  • 1 culleradeta d'extracte de vainilla
  • 50 gr de mantega
  • 250 gr de mascarpone
  • 2 bases rodones de pasta de full
Preparació:
  1. Primer s'ha de fer la crema pastissera, en un cassó posar a escalfar 400 ml de llet i la pell de llimona, quan estigui a punt de bullir apagar el foc, tapar el cassó i deixar infusionar 30 minuts.
  2. A part batre els rovells d'ou amb el sucre fins que agafi un color groc clar.
  3. En un altre recipient barrejar la resta de la llet amb la maizena fins que quedi ben dissolta.
  4. A continuació abocar la llet amb la maizena a la barreja dels ous i remenar fins que quedi tot ben incorporat.
  5. Ara afegir-hi la llet infusionada, la pell de llimona es pot retirar, junt amb l'essència de vainilla. Remenar-ho tot amb un batedor de mà i portar-ho al foc. Important no deixar de remenar amb el batedor, quan comenci a espessir  remeneu més ràpid i retirar del foc quan estigui ben espessa.
  6. Afegir la mantega tallada a dauets i remenar fins que s'hagi fos.
  7. Posar en un recipient, tapar amb film a pel (que toqui la crema per evitar que s'assequi) i deixar refredar del tot.
  8. Mentrestant anem a preparar la pasta de full. Agafar una de les bases i tallar-la en una circumferència de 23 cm (amb l'ajuda d'un motlle us serà fàcil), i deixar-la en una safata de forn amb el paper sulfuritzat. La pasta que us sobri la podeu utilitzar per fer pastes salades o qualsevol cosa.
  9. Amb l'altra base fem el mateix i després amb l'ajuda d'un talla pizzes la tallem a quadrets (podeu veure-ho a la foto o al vídeo que us he deixat a l'enllaç), a continuació la pintem amb aigua i empolvorejar amb sucre.
  10. Posar les dues safates al forn, preescalfat a 200º amb turbo (si en teniu), coure fins que estigui daurat. En el meu cas per la safata de dalt n'he tingut prou amb 15 minuts. La de sota l'he deixat 5 minuts més.
  11. Retirar del forn i deixar refredar.
  12. Per acabar de preparar la crema barrejar-la amb el mascarpone amb l'ajut d'unes barnilles elèctriques.
  13. Ara ja podem muntar el pastí, per això agafar el motlle de 23 cm i posar-hi la base de pasta de full, cobrir amb la crema i acabar amb la base de pasta de full que tenim a quadrats tot reconstruint el cercle.
  14. Deixar reposar a la nevera un mínim de 4 hores.
  15. Abans de servir espolvorejar amb sucre de llustre.