dijous, 8 de febrer del 2024

Pastís de xocolata

 


Ja fa molt que no poso cap recepta al blog, i no serà perquè no cuini, més aviat que la mandra em guanya. Els 30 anys de l'Arnau m'han fet recapacitar, aquest blog és un diari de la meva vida, jo no sé escriure però me'n surto a la cuina, així que val la pena deixar totes aquestes vivències a la xarxa i anar afegint receptes que sempre poden ajudar a algú.

L'Arnau em va fer mare, i això dels 30 anys em comença a fer basarda. Aquests anys han passat volant, jo encara no en tenia 30 i era feliç amb aquell "pollet" que anava creixent molt poc a poc. 30 anys després tots dos hem canviat una mica, no?


A l'hora de bufar les espelmes crec que algú es va avançar. Alguna idea de qui pot ser?


Per molts anys Arnau!!!

Pel que fa al pastís vaig buscar una recepta a la web de Nestlé postres, quan ja tenia el pastís a mitges me n'adono que he d'afegir la llet però que a la recepta no diu quina quantitat n'he de posar. Sort que buscant a la web de Nestlé en vaig trobar un altre d'igual i vaig poder resoldre la incògnita.

Ingredients:

  • 300 de de xocolata de cobertura (100 gr pel pa de pessic, 100 gr per a la cobertura i 100 gr per a la trufa)
  • 3 ous
  • 100 gr de farina
  • 7 gr de llevat tipus Royal
  • 50 gr de mantega
  • 150 gr de sucre
  • 60 ml de llet
  • 250 ml de nata per muntar (100 ml per a la cobertura i 150 per a la trufa)
  • 100 gr de farina d'ametlla
  • un pessic de sal
Preparació de la trufa:
  1. Escalfar 150 ml de nata fins que arrenqui el bull.
  2. Fora del foc afegir-hi 100 gr de xocolata trossejada i remenar fins que es fongui.
  3. Reservar a la nevera fins al moment de muntar la trufa.
Preparació del pa de pessic:
  1. Preescalfar el forn a 180º. Jo només l'he encès per baix.
  2. Folrar un motlle de 20 cm amb paper de forn.
  3. Fondre 100 gr de xocolata i la mantega al microones.
  4. Batre els ous amb el sucre i un pessic de sal fins que es dobli el volum.
  5. Afegir la xocolata i la mantega fosa i la llet. Remenar fins que quedi tot integrat.
  6. Incorporar la farina tamisada junt amb el llevat i la farina d'ametlles. Remenar suaument.
  7. Abocar en el motlle i coure entre 40-45 minuts.
  8. Desemmotllar, donant la volta i deixar-lo refredar sobre d'una reixeta.
Cobertura de xocolata:
  1. Escalfar 100 ml de nata fins que arrenqui el bull.
  2. Fora del foc afegir 100 gr de xocolata trossejada i remenar fins que es fongui. Jo he afegit una mica de mantega perquè la cobertura quedés més brillant.
  3. Abocar sobre del pa de pessic deixant que la xocolata sobrant regalimi (poseu un paper de forn o una safata sota de la reixeta). Si voleu que us quedi molt llis no utilitzeu cap estri per escampar la cobertura, aneu movent el pastís fent que la xocolata vagi lliscant per si sola.
  4. Deixar refredar la cobertura abans de decorar amb la trufa muntada.

Muntatge del pastís:
  1. Posar el pa de pessic sobre d'una reixa