dimarts, 2 de maig del 2023

Coques de la Teresa

 


Ahir vam anar a dinar a casa dels "Marquesos de Columbies" a Sant Esteve d'en Bas, una jornada ben aprofitada tant pel jovent com pels no tan joves: volei, barbacoa, riures, xerrades i per acabar jocs de taula i com podeu veure a la fotografia en un entorn immillorable.

L'Anna i la Nats tenien moltes ganes de sortir al blog, així que doble foto, jejejeje!!!


Per l'aperitiu vaig portar aquestes coques de verdures que em va ensenyar a fer la Teresa el dia abans i que tenen una massa moooolt prima que fa que quedin molt cruixents i que no embafin gens.
En vaig fer una de pebrot, una de ceba i una altra de carbassó, totes tres van agradar molt i en un tres i no res ja s'havien acabat.

Jo vaig fer-ho amb thermomix, però es pot fer sense, només cal tenir una mica més de paciència. 
El més pesat és estirar la massa perquè quedi quasi transparent.

Ingredients per la massa: (en surten 5 coques)
  • 1 quinto de cervesa
  • 500gr de farina de força
  • 50 ml d'oli d'oliva
  • sal
Preparació de la massa:
  1. Posar a la thermomix tots els ingredients i amassar durant 2 minuts.
  2. Fer una bola, posar en un bol i cobrir amb film transparent.
  3. Deixar reposar un parell d'hores.
  4. Dividir la massa en 5 parts i fer 5 boles. Embolicar-les amb film i reservar-les a la nevera fins al moment de preparar les coques.
Ingredients per la coca de ceba:
  • 1 bola de massa
  • 2 cebes
  • herbes provençals
  • sal 
  • pebre 
  • oli
Preparació:
  1. Tallar les cebes a juliana.
  2. Posar en un recipient per anar al microones.
  3. Amanir amb les herbes provençals (ser generòs), sal, pebre i un bon raig d'oli.
  4. Coure 10 minuts al microones.
  5. Reservar fins al moment de fer la coca.
  6. Estirar la massa ben fina, tot donant forma de coca.
  7. En una safata de forn i sobre de paper de forn col·locar la massa i repartir la ceba que ja teniu cuita.
  8. Coure al forn, preescalfat a 250º, uns 15 minuts o fins que agafi color.

Ingredients per la coca de pebrot:
  • 1 bola de massa
  • 1 ceba
  • 1 pebrot vermell
  • sal 
  • pebre 
  • oli
Preparació:
  1. Tallar la ceba i el pebrot ben petit (amb la thermomix 3 segons a velocitat 5).
  2. En una paella fregir la ceba i el pebrot amb un bon raig d'oli, sal i pebre.
  3. Reservar fins al moment de fer la coca.
  4. Estirar la massa ben fina, tot donant forma de coca.
  5. En una safata de forn i sobre de paper de forn col·locar la massa i repartir el pebrot que ja teniu cuit.
  6. Coure al forn, preescalfat a 250º, uns 15 minuts o fins que agafi color.
Ingredients per la coca de carbassó:
  • 1 bola de massa
  • 1 ceba
  • 1 carbassó
  • sal 
  • pebre 
  • oli
Preparació:
  1. Tallar la ceba i el carbassó ben petit (amb la thermomix 3 segons a velocitat 5).
  2. En una paella fregir la ceba i el carbassó amb un bon raig d'oli, sal i pebre.
  3. Reservar fins al moment de fer la coca.
  4. Estirar la massa ben fina, tot donant forma de coca.
  5. En una safata de forn i sobre de paper de forn col·locar la massa i repartir el carbassó que ja teniu cuit.
  6. Coure al forn, preescalfat a 250º, uns 15 minuts o fins que agafi color.