Avui és el dia internacional de la croqueta i els CriJoArMaEl no hem deixat passar l'oportunitat de commemorar-ho amb una bona tapa de croquetes de biquini. Aquí us deixo enllaç a la història de la croqueta que explica La Vanguardia.
Jo sempre dic que les croquetes no són valorades per la feina que donen, moltes hores per preparar-les i en un pim pam ja no en queda cap.Ja fa dies que el Marc Ribas va preparar croquetes de biquini al Cuines de TV3, i aquest matí quan buscava alguna recepta me n'he recordat. Les seves eren de formatge artesà i de pernil canari fumat, però jo les he fet amb el que tenia a casa: formatge gorgonzola i pernil dolç. Han quedat boníssimes!!!
Ingredients:
- 110 gr de mantega
- 110 gr de farina
- 300 ml de nata
- 600 ml de llet
- 100 gr de formatge gorgonzola
- 200 gr de pernil dolç
- 100 ml de brou
- 2 ous
- farina per arrebossar
- farina de galeta per arrebossar
- oli per fregir
- sal
- pebre
Preparació:
- En una paella gran posar a coure la mantega i la farina. Deixeu que vagi coent a foc lent durant 10 minuts. Remenar de tant en tant.
- Mentrestant posar a bullir la llet amb la nata, sal i pebre.
- Quan arrenqui el bull afegir-hi el formatge tallat a dauets i remenar fins que es fongui.
- Una vegada tinguem la farina cuita abocar-hi la llet amb la nata i el formatge. Coure, sense deixar de remenar, fins que la massa es desenganxi de la paella i s'espesseixi.
- Incorporar-hi el brou i el pernil dolç tallat a dauets. Remenar-ho bé fins que quedi integrat.
- Ara ja tenim la massa i cal deixar-la reposar un parell d'hores abans de donar forma a les croquetes. Jo la posa dins d'una màniga pastissera i així és més fàcil que totes quedin igual i més ràpid.
- Una vegada tingueu la massa freda donar forma a les croquetes i arrebossar amb farina, ou batut i farina de galeta.
- Fregir en abundant oli molt calent.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada