divendres, 2 de novembre de 2018

Tallarines casolanes amb gambes


Des de feia dies que tenia clar que pel meu aniversari faria tallarines negres amb gambes, des de que vaig anar al taller de pasta fresca de la Teresa m'havia quedat amb les ganes de fer-ne. Dimecres a la tarda vaig treure la màquina de fer pasta i en un pim pam tenia la cuina plena de penjadors amb tallarines assecant-se! Quan dic penjadors vull dir els de fusta per la roba, estava convençuda que seria l'última vegada que ho faria així, confiava que pel meu aniversari em regalarien un estenador per pasta però no, ho hauré de posar a la carta dels reis!!

Ingredients:
  • 300 gr de farina de gra dur
  • 3 ous
  • 1 rajoli d'oli
  • 1 sobre de tinta de calamar
  • gambes pelades
  • all
  • julivert
Preparació:
  1. Barrejar la farina amb els ous, l'oli i la tinta (amb thermomix 2 segons a velocitat espiga).
  2. Fer una bola, embolicar amb film i reservar a la nevera un mínim de 15 minuts.
  3. Fer porcions de pasta i anar passant per la màquina fins al número 6. Es important anar posant farina per sobre de la pasta perquè no s'enganxi.
  4. Tallar la pasta amb el tallador de tallarines i deixar assecar.
  5. Mentrestant preparem les gambes. Coure-les amb oli i afegir-hi l'all i el julivert. Quatre voltes i ja ho tenim.
  6. Bullir la pasta amb molta aigua amb sal, durant 2 minuts.
  7. Afegir a les gambes i saltejar un minut.
  8. Servir amb formatge parmesa.