diumenge, 25 de març de 2018

Mandonguilles de lluç i gambes


Com ja explicava en l'entrada anterior diumenge vem celebrar l'aniversari del Marcel i el dinar previ al room escape que els reis van portar a casa pels nebots i fillols. És el segon any que els reis fan aquest regal i vist l'èxit potser ho torno a demanar l'any vinent.
Des de l'any passat que la rivalitat entre els Grumets i els Pescanova és aferrissada i estava clar que aquest any calia una revenja. Els dos equips hem lluitat de valent investigant la història del famós espia Giacomo Casanova, a contrarellotge calia sortir de la sala abans que l'equip rival i sense esgotar el temps. Els dos equips hem deixat el pavelló ben alt, ens han sobrat més de 7 minuts i els Pescanova, per poc més d'un minut de diferència, han tornat a guanyar el repte.


Els 10 participants hem estat d'acord que aquest room escape ha estat un dels més divertits dels que hem fet, la gran varietat de proves, l'ambientació, la necessitat de treball en equip i el bon rotllo dels participants han estat els factors principals. The Rombo code.

Pel que fa al dinar, el Marcel havia demanat que volia mandonguilles diferents, i vaig buscar una bona recepta de mandonguilles de peix, fins ara sempre les havia fet de carn, i la vaig trobar al blog d'Els fogons de la Bordeta. A part dels meus fills crítics van ser molt ben rebudes per la resta de començals.

Ingredients:

Mandonguilles:
  • 1 kg de lluç sense pell ni espines
  • 12 gambes
  • 2 llesques de pa de motlle (si teniu pa de pagès millor)
  • una mica de llet
  • 1 all petit
  • julivert picat
  • farina
Salsa:
  • els caps i closques de les gambes
  • 1 ceba grossa
  • 4 tomàquets de pera
  • un raig de conyac
  • una culleradeta de pasta de nyora
  • pessic de pimentó de La Vera
  • 1 fulla de llorer
  • oli
  • pell de llimona
Picada:
  • un grapat d'ametlles i avellanes torrades
  • pa torrat
  • all
  • julivert
Preparació:
  1. Per fer les mandonguilles triturar el peix junt amb la molla de pa remullada amb llet, l'all, el julivert, sal i pebre. Us quedarà una massa ben lligada.
  2. Pelar les gambes i tallar-les a bocins ben petits i afegir-les a la massa de lluç.
  3. Donar forma a les mandonguilles, enfarinar-les i fregir-les en abundant oli calent sense que es facin gaire per dins i reservar-les.
  4. Mentrestant podem anar preparant el fumet. En una cassola sofregir mitja ceba i un tomàquet tallat irregularment.
  5. Quan estigui enrossida afegir-hi els caps i les closques de les gambes, aixefar-ho bé perquè tregui la substància i deixar coure un parell de minuts.
  6. Afegir la nyora, el pimentó, el llorer i cobrir amb aigua. Deixar bullir 20 minuts.
  7. En una altra cassola ja podem començar a sofregir la mitja ceba restant amb l'oli de fregir les mandonguilles.
  8. Quan estigui rossa afegir-hi els tomàquets ratllats i deixar-ho confitar a foc baix.
  9. Posar un rajolinet de conyac, deixar evaporar i cobrir amb el fumet ben colat. Coure durant mitja hora a foc lent fins que s'hagi reduït el volum.
  10. Preparar la picada i afegir-la a la salsa deixant que s'espessseixi i agafi consistència.
  11. 5 minuts abans posar les mandonguilles i ratllar la pell de llimona per sobre.

1 comentari:

La Cuina de l'Olga ha dit...

Unes mandonguilles de primera categoria! Que bones! Em puc imaginar perfectament el seu gustet.....mmmmmm
Petonets i molt bona Pasqua!
Olga