diumenge, 18 de març de 2018

Pastís d'stracciatella


Avui hem fet un 2x1, celebrar els 22 anys del Marcel i fer el dinar i escape room que els reis van portar a la família.
El dia ha començat malament, una otitis ha fet que hagués d'anar a urgències a primera hora del matí i que per un moment em plantegés anular el dinar, però per sort els calmants han fet efecte i he pogut dedicar la resta de matí a fer de cuinera i tenir llest el dinar de celebració a l'hora en punt.
En Marcel era qui escollia el menú, però va ser poc concret, només hi havia 3 requisits: una amanida bona, unes mandonguilles diferents i un pastís de xocolata amb base de galetes. A partir d'aquí jo he preparat un pica-pica a base de braves, bombes, tigres, tartaletes i una amanida, mandonguilles de lluç i gambes i aquest pastís d'stracciatella que tothom ha trobat boníssim (crec que és la primera vegada que faig un pastís i tothom en menja!!!).
I aquí teniu l'amfitrió orgullós del seu pastís i les seves espelmes.


Per molts anys Marcel!!!!

Aquest pastís és fàcil de fer però al tenir tres capes cal fer-ho en tres etapes. La recepta és de Misthermorecetas. Jo l'he fet amb thermomix, però és pot fer igual amb una picadora i unes barnilles elèctriques.


Ingredients:

Base:
  • 250 de galetes maria o digestive
  • 120 gr de mantega
  • 30 gr de cacao pur en pols
Mousse:
  • 8 fulles de gelatina
  • 100 ml de llet
  • 500 gr de nata per muntar
  • 200 gr de sucre
  • 500 gr de iogurt grec d'scracciatella (4 iogurts)
  • 100 gr d'encenalls de xocolata (jo he tallat la xocolata a trossets ben petits)
Cobertura:
  • 150 ml de nata per muntar
  • 200 gr de xocolata de fondre
  • 40 gr de mantega
Preparació:
Base:
  1. Posar les galetes al got de la thermomixi programar 10 segons a velocitat progressiva 5-7-10. Podeu fer el mateix en una picadora.
  2. Afegir la mantega i el cacao i programar 2 minuts a 50º i velocitat 3. Sense thermomix foneu la mantega al microones i barregeu amb les galetes i el cacao.
  3. Cobrir la base d'un motlle desmuntable de 23 cm i reservar al microones.
Mousse:
  1. Posar a hidratar la gelatina amb aigua freda.
  2. Escalfar la llet al microones durant 50 segons.
  3. Escórrer la gelatina i dissoldre-la amb la llet calenta. Reservar i deixar refredar.
  4. Posar la papallona a la thermomix, afegir-hi la nata i el sucre i muntar-la a velocitat 3 i 1/2 sense temps, vigileu no us passeu de temps i us surti mantega. Si no teniu thermomix munteu-la amb unes barnilles elèctriques. No cal que quedi molt dura.
  5. Afegir els iogurts i seguim muntant, 10 segons a velocitat 3.
  6. Quan la llet amb la gelatina estigui temperada afegir-la a la barreja anterior i programar 10 segons a velocitat 3.
  7. Retirar la papallona, afegir-hi els encenalls de xocolata i barrejar suaument  amb una espàtula.
  8. Afegir la mescla al motlle amb la base de galetes i deixar a la nevera un mínim de 6 hores.
Cobertura:
  1. Escalfar la nata a la thermomix 4 minuts a 100º i velocitat 1.
  2. Afegir la xocolata tallada a trossets junt amb la mantega i programar 1 minut a velocitat 4.
  3. Cobrir el pastís amb aquesta crema i deixar refredar a la nevera.