divendres, 1 de desembre del 2017

Pèsols amb ous durs - Gran recapte d'aliments


Avui i demà és el Gran Recapte d'Aliments, que és una campanya de recollida d'aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades del nostre entorn rebin ajuda alimentària. En l'enllaç que us he posat podeu trobar-hi tota la informació.

Com cada any, a part de participar donant aliments, segueixo publicant una recepta econòmica que es pot preparar amb aliments molt bàsics. Aquest any he recuperat els pèsols amb ous durs que ens feia la meva mare, un plat únic molt complert que s'agraeix en dies freds com avui.

Ingredients per a 5 persones:
  • 1 kg de pèsols congelats
  • 5 ous durs
  • 1 ceba
  • 1/4 kg de tomàquet ratllat
  • dauets de pernil (opcional)
  • 1 gotet de vi (opcional)
  • oli
  • sal
Preparació:
  1. Bullir els pèsols o coure'ls al microones.
  2. Tallar la ceba ben petitona i sofregir-la amb una mica d'oli.
  3. Quan agafi color posar els dauets de pernil i deixar coure 1 minut tot remenant.
  4. Afegir el tomàquet ratllat (he posat 1/4 de tomàquet però amb 2 cullerades n'hi ha prou) i deixar coure lentament. Si us hi agrada també podeu posar-hi all.
  5. Quan se separi l'oli del sofregit abocar el vi i deixar evaporar.
  6. Posar els pèsols cuits i cobrir amb aigua (podeu aprofitar la de bullir), salpebrar i deixar que vagi fent xup-xup entre 5 i 10 minuts.
  7. Afegir-hi els ous durs tallats per la meitat, 2 minuts més de cocció i ja podeu portar a taula.

2 comentaris:

Sussi Abel ha dit...

Molt bona proposat i bona acció de la campanya!!

La Cuina de l'Olga ha dit...

M'agrada molt la recepta que ens proposes! Moltes gràcies!
Una abraçada,
Olga