dimecres, 1 de novembre de 2017

Pastís de poma amb cruixent de nous


Ahir va ser el meu aniversari i avui, aprofitant que és festiu, ho hem celebrat els CriJoArMaEl.
Els preparatius van començar ahir a la tarda amb l'Èlia preparant aquest pastís, i com no podia ser d'una altra manera ha rebut crítica per tothom: em sobren les nous, hi falta poma, quina esponja més sosa... Jo ja no els faig cas, mai troben res bé, per mi estava molt bo!!!

La recepta és del llibre de la thermomix i es pot fer sense utilitzant barnilles electriques per barrejar l'ou i els sucre.
Té una base de pa de pessic amb una capa de poma i després es prepara un cruixent de nous que s'acaba coent al forn junt amb el pastís.

Ingredients:

Pel pa de pessic:

  • 4 ous
  • 150 gr de sucre
  • 80 ml d'oli de gira-sol
  • 100 ml de llet
  • 180 gr de farina
  • 1 sobre de llevat
  • 1 pessic de sal
  • 3 pomes pelades i tallades a làmines
Pel cruixent de nous:
  • 1 ou
  • 100 gr de sucre glas
  • 1 culleradeta de sucre vainillat
  • 100 gr de mantega a temperatura ambient
  • 100 gr de nous trossejades
Preparació:

Pa de pessic:
  1. Posar la papallona al got de la thermomix. Afegir.hi els ous i el sucre, batre 3 minuts a 37º i velocitat 3 i 1/2. Si no tenim thermomix fer-hoi amb les barnilles fins que tinguem una consistència blanquinosa.
  2. Programar 3 minuts  a velocitat 3 i 1/2 (ara sense temperatura).
  3. Afegir l'oli i la llet i barrejar 3 segons a velocitat 3.
  4. Incorporar la farina, el llevat i la sal i programar 6 segons a velocitat 3.
  5. Posar la mescla en un motlle desmuntable de 28-30 mm (el meu era més petit i m'ha quedat més alt) untat amb mantega o oli.
  6. Cobrir tota la superfície amb les pomes tallades a làmines fines.
  7. Coure al forn, preescalfat a 180º, entre 25 i 30 minuts.
  8. Mentrestant preparar el cuixent de nous.
Cruixent de nous:
  1. Posar la papallona al got de la thermomix i afegir l'ou, el sucre glas i el sucre vainillat. Programar 1 minut a velocitat 3 i 1/2. Si no teniu thermomix feu-ho amb les barnilles.
  2. Afegir la mantega a trossos i programar 45 segons a velocitat 3 i 1/2. Si no teniu thermomix feu-ho amb les barnilles.
  3. Retirar la papallona, afegir les nous trossejades i barrejar amb una espàtula.
  4. Passats els 25 minuts de cocció del pa de pessic cobrir tota la superfície amb la pasta de mantega i nous i coure entre 10 i 15 minuts més fins que estigui daurat i cruixent.
  5. Deixar refredar abans de desemmotllar.

1 comentari:

La Cuina de l'Olga ha dit...

Doncs jo penso que ha de ser boníssim! El cruixent de nous és molt original!
Petonets i...felicitats!
Olga