dimecres, 29 de novembre del 2017

Gelatina de mandarina i iogurt - Combinació de grocs


Dissabte van venir a sopar els Canals i els Escolà, encara teníem pendent donar-li's la sidra que vem portar del País Basc. 
Aprofitant la confiança dels bons amics vaig fer un sopar amb plats que no havia fet mai, tot i que és  un gran repte cuinar per l'Oriol crec que vaig estar a l'alçada.

De postres vaig fer aquesta gelatina de mandarina i iogurt que vaig adaptar a partir d'una gelatina de maduixa tricolor que vaig trobar a la xarxa. Veureu que és molt senzill, només cal tenir en compte que per poder fer les diferents capes cal esperar un mínim de dues hores.

Vaig fer-ho amb iogurts de vidre i així vaig aprofitar els gots per servir-ho.

Ingredients: 6 persones

  • 300 ml de suc de mandarina
  • sucre (per endolcir el suc de mandarina, en el meu cas eren molt dolces i no va caldre)
  • 4 fulles de gelatina
  • 4 iogurts naturals ensucrats
  • colrant groc
Preparació:
  1. Posar a hidratar la gelatina en aigua freda.
  2. Fer el suc de mandarina i passar-lo per un colador fi.
  3. Afegir sucre fins arribar al punt de dolçor desitjat, jo no en vaig posar.
  4. En un recipient per anar al microones posar 50 ml del suc i la gelatina escorreguda. Escalfar al microones 10-20 segons fins que la gelatina estigui dissolta.
  5. Barrejar amb la resta de gelatina i omplir els gots, reserveu una tercera part. Posar a la nevera.
  6. En dos bols poseu-hi 2 iogurt a cadascun.
  7. Repartiu els suc sobrant amb els dos bols per fer la gelatina de iogurt. Remeneu fins que quedi una barreja ben fina.
  8. En un dels dos bols posar-hi unes gotes de colorant groc i remenar. Poseu poc colorant i sempre en podeu afegir si voleu pujar la tonalitat.
  9. Una vegada hagi quallat la capa de gelatina de la nevera, omplir els pots amb una segona capa amb la gelatina de iogurt. Podeu fer la combinació que més us agradi, taronja-blanc-groc o taronja-groc-blanc. Posar novament a la nevera.
  10. Quan hagi quallat aquesta segona capa afegir la gelatina de iogurt que us quedi i deixar a la nevera fins el dia següent.
  11. Servir ben fred.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Així m'agrada. Ben groc!! que es fotin