dilluns, 17 d’abril de 2017

Mussols - Taller de mones




Dissabte Gaüses feia olor de pastisseria, al casal del poble mentre el jovent preparava brunyols de l'Empordà per berenar a la plaça els més xics s'emplenaven de xocolata tot fent la seva mona. Tot plegat va ser un gran èxit de convocatòria i de germanor, mai havia vist el casal tan ple de gent.
Tot va començar amb un whatsApp, la Mònica em proposava fer un taller de cuina pels més petits mentre els grans feien els brunyols, la proposta era complicada, no teníem forn ni microones, així que calia buscar alguna recepta senzilla i que es fes en fred. En una setmana ja ho tenia, què més adequat que preparar mones de Pasqua amb galetes i decorar-les amb els mussols d'Oreos, com a símbol de Gaüses (terra de mussols).

 

El pastís està fet amb capes de galetes sucades amb llet i untades amb crema de xocolata.

Ingredients per fer 1 mussol:
  • 2 galetes oreo
  • 3 lacasitos
  • un xic de xocolata fosa per fer de cola
Preparació: com que és difícil explicar-ho us poso una imatge amb tots els passos.
  1. Separar les galetes Oreo, procurant que la crema quedi només en una de les meitats.
  2. Col·locar una galeta sense crema al centre i cobrir-la amb la xocolata fosa.
  3. Col·locar les dues galetes amb la crema sobre de la xocolata fosa, perquè s'aguantin utilitzar uns escuradents.
  4. Amb la galeta sobrant fer les orelles i enganxar-les amb la xocolata, perquè quedin ben agafades un cop col·locades poseu-hi més xocolata per sobre.
  5. Posar dos gotes de xocolata sobre les galetes amb la crema blanca per enganxar-hi els ulls i acabar posant un lacasito per simular el bec.
  6. Col·locar 5 minuts a la nevera perquè se solidifiqui la xocolata i quedi tot el mussol ben format.