dijous, 21 d’agost de 2014

Semifred de trufa


Festa Major a Gaüses és sinònim de Fricandó Matiner a Can Wences, un fantàstic sopar al jardí de casa seva amb molt bona companyia, gresca i xerinola, per acabar ballant tots a la plaça del poble.
Aquest any hem aprofitat per celebrar els seus 60 anys i sorprendre'l amb aquests dos pastissos de trufa que semblaven dues llànties en la foscor.
Que per molts anys podem gaudir d'aquest fricandó!!!


Ingredients:

  • 1l de nata per muntar
  • 500 gr de xocolata (jo vaig utilitzar de postres)
  • 4 fulles de gelatina
Preparació:
  1. Separar 100gr de xocolata i tallar-la a trossos ben petitons.
  2. Posar a hidratar la gelatina amb aigua freda.
  3. Escalfar una tasseta de nata (ho podeu fer al microones) i disoldre la gelatina ben escorreguda.
  4. Tallar la resta de xocolata i junt amb 200ml de nata escalfar al foc, uns 50º, fins que la xocolata quedi ben fosa.
  5. Retirar del foc i barrejar-hi la llet amb la gelatina. Deixar refredar.
  6. Muntar la nata (com més freda estigui més fàcil és muntar-la).
  7. Afegir la nata a la barreja de xocolata i remenar suaument.
  8. Afegir els trossets de xocolata que havíem reservat i remenar perquè quedin ben repartits.
  9. Abocar en un motlle desmuntable (per facilitar el desemmotllat l'he folrat amb paper de forn).
  10. Posar a la nevera un mínim de 5 hores.
  11. Decorar al gust. 

1 comentari:

Pilar C. ha dit...

quina foto més xula la dels dos pastissos brillant en la foscor, dona una sensació d'euforia total! Es veu que us ho vareu passar molt bé, me n'alegro, un petó maca1

Les receptes que m'agraden