divendres, 29 d’agost de 2014

Pa de pessic amb farina d'arròs


Aquest any a Gaüses hem instaurat la formatjada, un sopar a base de formatges i pa de coca de Camallera, a casa d'en Jordi i la Montse. 
La Isabel, la Bea i jo erem les encarregades de fer els postres, totes tres ens en hem sortit molt bé amb pastissos sense gluten aptes per a la Montse.
La recepta és del blog Pa amb oli i xocolata, i el resultat espectacular, un pa de pessic molt flonjo que va desaparèixer en un moment.


Ingredients:

  • 150 gr de farina d'arròs
  • 150 gr de sucre (100gr i 50gr per separat)
  • 125 ml de llet
  • 4 ous
  • sucre de llustre
Preparació:
  1. Muntar les clares a punt de neu, quan comenci a fer brumera aneu afegint de mica en mica els 50 gr de sucre. Reserveu.
  2. A part bateu els rovells amb els 100 gr de sucre i la llet, fins a obtenir una mescla ben esponjosa.
  3. Afegir la farina tamisada als rovells i barrejar.
  4. Incorporar les clares muntades i remenar suaument.
  5. Abocar en un motlle untat amb oli i coure al forn a 180º durant 30 minuts amb l'escalfor de sota. Comproveu amb un escuradents que està ben cuit.
  6. Deixar refredar i espolvorejar amb sucre de llustre.

1 comentari:

Eva Macià ha dit...

Es veu deliciós i molt esponjós! me l'apunto perquè de tant en tant també fem trobades amb una companya celíaca i estarà d'allò més contenta ;). Un petó!