diumenge, 6 d’abril del 2014

Braç de gitano de maduixes i nata


Aquest matí m'he llevat inspirada i amb ganes de preparar unes postres amb maduixots i nata.
Després de fer una ullada a la xarxa i amb el poc temps que tenia he improvisat aquest braç de gitano que ha quedat molt bo.



Ingredients:

  • 3 ous
  • 105 gr de sucre
  • 105 gr de farina
Pel farcit:
  • 500 ml de nata per muntar
  • 2 fulls de gelatina
  • 60 gr de sucre
  • 1 tasseta de cafè de llet
  • Maduixots al gust
Preparació del pa de pessic:
  1. Batre els ous i el sucre fins que quedi ben espès, uns 4 minuts.
  2. Afegir la farina i seguir batent.
  3. Cobrir una safata de forn amb paper sulfuritzat i abocar la mescla anterior.
  4. Coure al forn, preescalfat a 180° dalt i baix, durant 12 minuts.
  5. Treure del forn i enrotllar amb un drap humit i deixar refredar.
Preparació del farcit:
  1. Hidratar la gelatina amb aigua freda.
  2. Escalfar la llet al microonees i quan estigui ben calenta disoldre-hi la gelatina ben escorreguda.
  3. Muntar la nata, important que estigui ben freda de la nevera. Quan comenci a agafar consistència anar-hi incorporant poc a poc el sucre mentre anem batent.
  4. Quan tinguem la nata ben muntada incorporar poc a poc la llet amb la gelatina i remenar suaument amb una espàtula. 
  5. Estendre el pa de pessic i emplenar la part més llarga amb una part de la nata i maduixots talladets a trossets que haurem netejat i secat prèviament.
  6. Enrotllar amb l'ajuda del drap i col•locar a la safata on el volguem servir.
  7. Cobrir amb la resta de la nata i decorar amb la resta de maduixots.
  8. Deixar refredar a la nevera.



7 comentaris:

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Cristina; Quina enveja (sana) de veure aquest braç de gitano amb la nata i les maduixes... d'aixó, se´n diu un espectacle d'aromes i de bon gust¡¡
Salutacions Cristina¡¡ :O)

Pili ha dit...

Doncs per haver-ho improvitzat, deu ni do!!! T'ha quedat un postre de 10. Petons

Eva ha dit...

Deu ni do si quan improvises fas aquestes coses tan bones!! estic segura que has triomfat perquè fa un goig increïble! un petó!

La Cuina de l'Olga ha dit...

Què bo!!!! Nata i maduixes!!!! Quina combinació!
Quin nivell d'improvisació...xiqueta.....
Petons,
Olga

Margarida ha dit...

Ja es nota, ja, que quan et ve una idea al cap i la fas, el resultat sempre és bo. Boníssim!!! I quina millor combinació que les maduixes i la nata?
Petons

trifasic de baileys ha dit...

m'encanta aqeust tipus de braç de gitano! un dels millors postres que hi ha! pwtons

Miquel ha dit...

buena inspiración te ha salido un brazo magnifico¡¡
Peto