diumenge, 12 de gener de 2014

Paté de tomàquets secs i pinyons


Dissabte passat vem celebrar el Nadal, amb uns quants de la feina, a casa de l'Ascen i el Paco.
A la tarda la Neus, l'Ascen i jo ens tanquem a la cuina i mentres anem xerrant i rient preparem el sopar.
Com a aperitiu vem preparar patés vegetals de tomàquets i de llenties que van tenir molt èxit. La recepta me la va passar la Sara, mare de l'escola i bona amiga.

Ingredients:
  • 50 gr de tomàquets secs
  • 1 gra d'all
  • 25 gr de pinyons
  • 2 cullerades soperes d'oli d'oliva verge
  • alfàbrega fresca
  • sal
  • pebre negre
Preparació:
  1. Hidratar els tomàquets.  Posar a bulllir una mica d'aigua, quan arrenqui el bull posar-hi els tomàquets,  deixar bulli un minut i apagar el foc, passts 15-20 minuts colar i escórrer l'aigua sobrant.
  2. En un pot de batedor elèctric, pimer, posar tots els ingredients ( tomàquets hidratats, all, pinyons, alfàbrega,  oli, sal, pebre) i triturar fins aconseguir textura de paté. Si creieu que queda massa espès podeu afegir una mica d'oli.
  3. Servir-ho acompanyat de torradetes o bastonets de pastanaga i api.

5 comentaris:

Gemma ha dit...

Ha de quedar super gustós, ideal per untar pa o sobre les verdures cruixents. El provaré, tot i que per mi sense el gra d'all ;)

Roser Quina delícia ha dit...

Que original! Deu estar boníssim! petons

ISABEL ha dit...

Queda apuntada aquesta recepta.
Te que estar molt bona
Petons

Fem un mos ha dit...

Un paté ben original, el tinc que provar, queda anotat
Petons

La Cuina de l'Olga ha dit...

Quina bona idea!!! Ideal per un sopar de picoteo!
Petons,
Olga