divendres, 30 de desembre del 2011

Pastís de mousse de xocolata


Ahir, amb uns quants companys de feina, vem anar a sopar a Sant Feliu a casa de la Teresa i en Manel que ens van obsequiar amb un molt bon sopar i una fantàstica companyia que es va allargar fins ben entrada la nit.
Jo era l'encarregada de portar els postres, i com que erem una bona colla vaig fer dos pastissos, aquest amb mousse de xocolata i un de pasta fullada amb músic.

La recepta és del fantàstic blog Tartas provocativas, l'única diferència és que jo no hi he posat mandarines confitades i he fet un guarniment més nadalenc, que era un dels encàrrecs dels meus companys. 


Base blanca:

Ingredients:
  • 3 ous
  • 100 gr de sucre
  • 100 gr de farina
Preparació:
  1. Amb unes varilles elèctriques (o a mà si no en teniu), batre els ous amb el sucre durant uns 10 minuts, veureu com el color es va blanquejant i agafa una textura cremosa.
  2. Afegir la farina tamisada i barrejar suaument fins que quedi tot integrat.
  3. Extendre la mescla en una safata de forn coberta amb paper de forn i coure durant 10 minuts aproximadament a 180º (forn dalt i baix).
  4. Treure del forn i reservar.
Base de xocolata:

Ingredients:
  • 3 ous
  • 100 gr de sucre
  • 80 gr de farina
  • 20 gr de cacau pur en pols
Preparació:
  1. Fer el mateix procediment que per a la base blanca, batre els ous amb el sucre durant uns 10 minuts.
  2. Afegir la farina tamisada i el cacau i barrejar suaument fins que quedi tot integrat.
  3. Extendre la mescla en una safata de forn coberta amb paper de forn i coure durant 10 minuts aproximadament a 180º (forn dalt i baix).
  4. Treure del forn i reservar.
Mousse de xocolata:

Ingredients:
  • 500 gr de xocolata negra
  • 12 clares d'ou (jo les he comprades pasteuritzades)
  • 80 gr de sucre
  • 6oo gr de nata líquida
Preparació:
  1. Muntar la nata i reservar a la nevera.
  2. Muntar les clares i el sucre a punt de neu.
  3. Fondre la xocolata al microones (o bany maria) a baixa potència vigilant que no es cremi.
  4. Barrejar les clares batudes amb la xocolata i remenar suaument. Deixar refredar.
  5. Afegir la nata i remenar amb moviments envolvents tot vigilant que la nata no se'ns desmunti.
Muntatge del pastís:
  1. Tallar la planxa de pa de pessic blanc amb forma de cercle a la mida del motlle (jo n'he fet servir un de desmontable de 26cm).
  2. De la planxa de pa de pessic de xocolata tallar tires per cobrir els laterals del motlle.
  3. De la base del motlle i utilitzant un tallapastes, retallar els arbres o estrelles ... Fer el mateix amb el pa de pessic de xocolata.
  4. Posar la base circular al fons del motlle i omplir els forats de les figures amb els retalls de pa de pessic de xocolata.
  5. Cobrir els laterals del motlle amb les tires de xocolata i omplir els forats de les figures amb els retalls de pa de pessic blanc.
  6. Omplir amb la mousse, allisar i posar al congelador.
  7. 3 o 4 hores abans de servir treure del congelador, desenmotllar i deixar descongelar.

6 comentaris:

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Quina pinta! T'ha quedat ben nadalenc amb el arbres. Bon any!

trifasic de baileys ha dit...

Mmmmm bonissim!!! te una pinta exquisita!! petons i bon any nou!!

Anònim ha dit...

Un postre de luxe i ben nadalenc!
Molt bona any!
Petons
Sandra

starbase ha dit...

Un pastís de fes-ti-val. Quina passada de feina i de resultat :))

Que tingueu una bona entrada d'any tu i tota la family :)

Anònim ha dit...

Que bo ha de ser! Ja l'havia vist però la decoració em va semblar bastant complicada, però ho expliques tant bé que sembla senzill, jeje. Serà qüestió de provar-lo per quedar-se amb el personal!
Una altra abraçada!

La cuina de la Isabel ha dit...

Un pastís de Festa.
Felicitats!!!!